Split više od 70 tjednih letova prema 8 njemačkih gradova!

Zračna luka Split u drugoj polovici ovog mjeseca ima najavljen velik broj tjednih letova prema njemačkim zračnim lukama.

Zračna luka Split i nakon 15. rujna imat će razmjerno velik broj tjednih operacija prema odredištima u Njemačkoj.


Čak 6 različitih aviokompanija; Croatia Airlines, Lufthansa, Eurowings, EasyJet, Wizz Air i Condor, prometovat će na redovnim linijama iz njemačkih zračnih luka prema Splitu. Od sredine do kraja rujna potvrđeno je više od 70 povratnih letova na 16 linija!

Eurowings najviše letova prema Splitu

Najveći broj tjednih operacija i linija imat će njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, povezujući Split sa Stuttgartom, Hamburgom, Dusseldorfom, Kelnom, Dortmundom i Berlinom. Eurowings će svakodnevno prometovati prema Stuttgartu i Dusseldorfu, 6 puta tjedno prema Kelnu, 5 puta tjedno prema Hamburgu, 4 puta tjedno prema Dortmundu te jednom tjedno prema Berlinu.


Eurowings će na tjednoj bazi imati čak 30 povratnih letova na 6 redovnih linija prema Splitu, nudeći time više od 9 tisuća sjedala tjedno! Kao što je to i uobičajeno, kompanija će prema Splitu koristiti zrakoplove tipa A319 i A320.

Croatia Airlines prema četiri grada

Druga po redu po broju linija i tjednih operacija između Splita i njemačkih zračnih luka je hrvatska nacionalna aviokompanija - Croatia Airlines koja nudi 8 tjednih letova prema Munchenu, 7 tjednih letova prema Frankfurtu te jedan let tjedno prema Berlinu i Dusseldorfu.


Na linijama prema Munchenu Croatia Airlines koristi zrakoplove tipa DashQ400 (76 sjedala), dok prema Berlinu, Dusseldorfu i Frankfurtu prometuju zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 sjedala.

Lufthansa 14 puta tjedno u Splitu

Njemačka Lufthansa prometovat će 14 puta tjedno prema Splitu iz Munchena i Frankfurta, dva glavna čvorišta ovog poznatog avioprijevoznika.


Najavljeno je 8 tjednih letova iz Munchena te 6 tjednih letova iz Frankfurta. Kompanija na ovim linijama koristi razne tipove zrakoplova, prilagođavajući se tako samoj potražnji na pojedinom letu, što je u ovom trenutku svakako moguće s obzirom na manji broj operacija i veću dostupnost zrakoplova.

EasyJet iz Berlina, Wizz Air iz Dortmunda

Britanski EasyJet nastavit će prometovati četiri puta tjedno između Berlina i Splita, a to je ujedno i jedina linija ovog niskotarifnog avioprijevoznika iz Njemačke prema splitskoj zračnoj luci. S druge strane, mađarski Wizz Air u drugoj polovici rujna prometovat će dva puta tjedno iz Splita prema Dortmundu.


EasyJet nudi više od 1.200 sjedala tjedno između Splita i glavnog grada Njemačke, dok je kod Wizz Aira u prodaji 1.440 sjedala tjedno.

Redovne linije između njemačkih gradova i Splita u rujnu
Condor - tri linije, ukupno 5 tjednih letova

Njemački leisure avioprijevoznik, Condor Airlines, ove ljetne sezone prometuje na tri linije prema Splitu; iz Dusseldorfa, Frankfurta i Munchena.


Linija iz Dusseldorfa prometuje dva puta tjedno, u operacijama su zrakoplovi tipa A321, dok su u kolovozu na ovoj liniji prometovali zrakoplovi tipa B757 znatno većeg kapaciteta. Linija iz Frankfurta nastavlja prometovati dva puta tjedno, također sa zrakoplovima tipa A321.


Linija iz Munchena koju je Condor uveo ove godine prometuje jednom tjedno, nedjeljom, zrakoplovi tipa A320 nastavit će prometovati na ovoj liniji do kraja mjeseca.


Ukupno će između spomenutih njemačkih gradova i Splita do kraja ovog mjeseca biti dostupna 72 povratna leta tjedno, tako će Split i u posezoni imati redovnu vezu s 8 njemačkih gradova.


Do kraja mjeseca spomenuti će avioprijevoznici ponuditi više od 25 tisuća sjedala tjedno!