Split rekorder, ovog vikenda preko 55 tisuća putnika

Završio je pretposljednji vikend srpnja u kojem je na odmor krenula većina hrvatskih građana kao i turista, stoga je na cestama diljem zemlje bila povećana gustoća prometa. U zračnom prometu, najprometnije je bilo u splitskoj zračnoj luci, a gospodin Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split dao je izjave za više medija.

Photo: Ballota

Prema aktualnim pokazateljima splitski aerodrom na Resniku polako se, ali sigurno, približava brojkama iz rekordne 2019. Već je u lipnju premašena brojka od 400.000 putnika u jednom mjesecu.


- Ovog vikenda prihvatili smo i otpremili 215 zrakoplova te oko 55 tisuća putnika. Naravno, do konca srpnja očekujemo da ćemo biti negdje između 650 i 700 tisuća putnika. Svakih pet minuta je neka operacija. Danas i sutra 430 operacija polijetanja, odnosno slijetanja u našu zračnu luku.


U ovom trenutku Split je povezan s 90 destinacija, odnosno 24 države. Poneko zakašnjenje od pola sata, sat, a zna se i dogoditi još koji otkazan let kao posljedica događanja na europskim destinacijama, ali to bitno ne utječe na odvijanje prometa kod nas i mi smo po svojim kapacitetima potpuno spremni, raspoloživi i odrađujemo vrhunac sezone.


Očekuje nas najveći sljedeći vikend kao i onaj iza toga. To je povijesno. Ta dva, tri vikenda koja su srce sezone i kad se ostvaruju rekordni brojevi, istaknuo je Mate Melvan.

U prvih 6 mjeseci ove godine kroz ovu je zračnu luku prošlo ukupno 879.598 putnika, dok se samo u srpnju očekuje promet od gotovo 700 tisuća putnika. Na Resniku dvomilijuntog putnika očekuju krajem kolovoza!