Split na 5 međunarodnih linija, Eurowings obnavlja promet

Do kraja ovog mjeseca na redovnim međunarodnim linijama iz Zračne luke Split, najprometnije hrvatske zračne luke u 2021. godini, ostaju dostupni letovi njemačkog Eurowings i domaćeg avioprijevoznika, Croatia Airlinesa.


Splitska zračna luka do kraja ovog mjeseca u ponudi ima 5 međunarodnih redovnih linija od čega su čak četiri prema odredištima u Njemačkoj - Dusseldorfu, Kelnu, Munchenu i Frankfurtu.


Linija između Dusseldorfa i Splita trenutno je u prometu jednom tjedno, svake subote, a od 23. veljače dostupni su i letovi srijedom. Eurowings planira zadržati dva tjedna leta na ovoj liniji i kroz cijeli ožujak.


Linija između Kelna i Splita prometovala je do sredine siječnja, a vraća se u promet od 27. veljače s dva tjedna leta. Od 08. ožujka Eurowings na ovoj liniji nudi tri tjedna leta, svakog utorka, petka i nedjelje.


Stuttgart i Split bit će ponovno povezani direktnom linijom od početka ožujka, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Na svim letovima ovog avioprijevoznika najavljeni su zrakoplovi iz A320 obitelji.

Uz dvije linije Eurowingsa, od čega trenutno prometuje jedna, uredno funkcioniraju i tri međunarodne linije Croatia Airlinesa - prema Rimu, Munchenu i Frankfurtu. Samo je u prvom tjednu ožujka otkazan po jedan let prema Rimu i Munchenu, dok su prema Frankfurtu dostupni svakodnevni letovi što bi se, naravno, trebalo nastaviti i kroz cijeli ožujak.


S krajem ožujka na snagu stupa i ljetni red letenja pa će Split ponovno biti povezan redovnim linijama s Dublinom, Parizom, Londonom, Berlinom, Amsterdamom, Bečom i drugim europskim zračnim lukama.


U veljači i ožujku u prometu će biti i domaće linije prema Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Puli i Osijeku.