top of page

Smartwings najavljuje dvije linije iz Praga

Češki Smartwings, niskotarifna kompanija sa središtem u Pragu, najavljuje dvije linije prema Hrvatskom u nadolazećem ljetnom redu letenja.

Photo: Smartwings/FB

Češki avioprijevoznik Smartwings planira u ljetnom redu letenja ove godine povezati Prag sa Splitom i Dubrovnikom. Kompanija je i u 2020. godini prometovala između Praga i Splita, dok je linija prema Dubrovniku iz objektivnih razloga bila suspendirana.


U ljetnom redu letenja 2021. kompanija planira obnoviti promet prema obje spomenute destinacije, kasnije nego što je to bilo u 2019. godini.


Linija Prag - Split - Prag u prometu će biti od 01. svibnja, jednom tjedno, svake subote, a od 01. lipnja do 10. listopada najavljeni su svakodnevni letovi na ovoj liniji. Smartwings će prema Splitu prometovati sa zrakoplovima tipa B737-800, B737-900ER, a najavljeni su i zrakoplovi tipa B737-MAX-8, zrakoplove koji su prije manje od mjesec dana dobili dozvolu za ponovnim operiranjem. Upravo je jučer, 25. veljače, kompanija odradila prvi komercijalni let s ovim tipom zrakoplova nakon što je izdano odobrenje o plovidbenosti "MAX" zrakoplova.

Linija Prag - Dubrovnik - Prag prometovat će od početka lipnja do početka listopada (01.06. - 03.10.). I na ovoj liniji Smartwings trenutno planira prometovati svakodnevno, uglavnom sa zrakoplovima tipa B737-800.


Croatia Airlines u 2019. godini je posljednji put prometovala redovno u ljetnom redu letenja između Zagreba i Praga. Ove linije nije bilo u 2020. godini, a trenutno nije u prodaji ni za ovu ljetnu sezonu.


Iz Praga će se još moći direktno letjeti i prema Zadru. Ryanair je prošlog ljeta uveo liniju Zadar - Prag te na njoj ove sezone planira prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote, od 01. svibnja do 30. listopada. Samo će ovaj poznati niskotarifni prijevoznik ponuditi preko 20 tisuća sjedala na direktnoj liniji između Zadra i Praga, dok će Smartwings na raspolaganju imati znatno veći kapacitet prema Splitu i Dubrovniku.

bottom of page