top of page

Smartwings idućeg tjedna obustavlja promet na liniji Prag - Split

Češka aviokompanija Smartwings uskoro će završiti s redovnim prometovanjem na liniji Prag - Split. Bila je to jedna od tek dvije linije između glavnog grada Češke i Hrvatske u ovoj ljetnoj sezoni.

Photo: Filko Garbin

Smartwings je relativno brzo obnovio promet prema Splitu, povezujući ga svakodnevno s Pragom zrakoplovima tipa B737-800. Bila je to ujedno i jedina direktna linija između Praga i Splita u ovoj ljetnoj sezoni.


Croatia Airlines ove godine nije obnovila promet na svojoj sezonskoj liniji Zagreb - Prag zbog smanjene potražnje prouzrokovane globalnom pandemijom, dok je Czech Airlines ranije obustavio promet prema svim hrvatskim destinacijama.


Smartwings je u prošloj ljetnoj sezoni redovno letio i za Dubrovnik, no ove godine ta linija nije bila u prometu, kao ni brojni charter letovi prema Splitu.

Screenshot: Flightradar24.com

Kompanija će još ovog tjedna svakodnevno prometovati na liniji Prag - Split, dok su idućeg tjedna najavljeni letovi u ponedjeljak, utorak, petak, subotu i nedjelju. Smartwings će svoj posljednji let u ovoj ljetnoj sezoni prema Splitu obaviti u nedjelju, 20. rujna i time zaključiti operacije za ovu godinu prema hrvatskom tržištu.


Opcija direktnog leta između Praga i Hrvatske ostaje s niskotarifnom kompanijom Ryanair o čemu smo ranije izvijestili, detalje možete pronaći OVDJE.

bottom of page