Scandinavian Airlines u štrajku, otkazani gotovo svi letovi za Split i Pulu

Ranije smo najavili mogućnost štrajka letačkog osoblja SAS Scandinavian Airlinesa. Došlo je do odgode, postojala je mogućnost dogovora, no oni su propali i osoblje ovog avioprijevoznika sada je u štrajku što za rezultat ima stotine otkazivanja letova ovog prijevoznika diljem Europe, uključujući i odredišta u Hrvatskoj.

Piloti Scandinavian Airlinesa u višednevnom su štrajku što za posljedicu ima otkazivanje niza letova prema odredištima u Europi, uključujući i letove prema Splitu i Puli. Prijevoznik je obavio letove samo prema Zračnoj luci Dubrovnik.


Naime, ove srijede, 06. srpnja, SAS je otkazao svih 8 najavljenih letova prema i iz Zračne luke Split. Radi se o odredištima u Skandinaviji, poput Osla, Kopenhagena, Stockholma, Goteborga i Bergena, a otkazani su i letovi najavljeni za četvrtak, 07. srpnja, njih ukupno 6.


Prema svemu sudeći, otkazivanja će se nastaviti sve dok štrajk ne bude gotov, no s obzirom na to da se kompanija nalazi u financijskim problemima, pitanje je kako će cijela priča završiti. Naime, prijevoznik je pokrenuo proces restrukturacije u SAD-u, no u široj se javnosti spominje mogućnost bankrota.

Uz, Split, prijevoznik je ove srijede otkazao dva od tri najavljena leta prema Zračnoj luci Pula, kao i let za Oslo najavljen ovog četvrtka. Iz kompanije pozivaju putnike da u zračnu luku iz koje započinju svoje putovanje dođu značajno ranije nego inače kako bi im se pronašao alternativni prijevoz (letovi drugim aviokompanijama), no zbog špice ljetne sezone također napominju da postoji velika vjerojatnost da se putovanje zbog popunjenosti drugih letova neće moći ostvariti u razumnom roku.


Zbog svih problema u kojima se našao ovaj prijevoznik, kompanija nudi besplatnu promjenu datuma putovanja, no slaba je to utjeha svima onima koji su svoj odmor planirali mjesecima unaprijed.


U Zračnoj luci Split nalaze se stotine putnika ovog avioprijevoznika koji su zbog otkazanih letova u problemima kako se vratiti svojim domovima, osobito jer su drugi prijevoznici koji prometuju prema i iz splitske zračne luke gotovo u cijelosti popunjeni, što je i očekivano na početku srpnja, jednog od dva najjača ljetna mjeseca.