top of page

Scandinavian Airlines u posezoni prometuje samo prema Splitu

SAS Scandinavian Airlines revidirao je svoj ljetni red letenja te će u rujnu i listopadu prometovati isključivo prema jednoj hrvatskoj zračnoj luci.

U drugoj polovici kolovoza SAS Scandinavian Airlines obustavio je promet na svojim sezonskim linijama prema Puli i Dubrovniku, dok se redovni letovi reducirano odvijaju prema Zračnoj luci Split.


Kompanija je u špici ove ljetne sezone imala najveći broj letova upravo prema Splitu, a ova će zračna luka ujedno biti jedino odredište SAS-a u Hrvatskoj u rujnu i listopadu.


Ovaj će skandinavski avioprijevoznik u posezoni prometovati na četiri linije prema Zračnoj luci Split:

  • linija Stockholm - Split - Stockholm u rujnu će prometovati dva puta tjedno, srijedom i subotom, dok je u listopadu najavljen jedan let tjedno, subotom, do 09.10.

  • linija Kopenhagen - Split - Kopenhagen u rujnu će prometovati tri puta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom (dodatni letovi ponedjeljkom dostupni su 20. i 27.09.). U listopadu će kompanija iz tjedna u tjedan smanjivati broj rotacija, a linija će prestati s prometovanjem 23.10.

  • linija Oslo - Split - Oslo u rujnu će prometovati tri puta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom. U listopadu su najavljena dva leta tjedno, subotom i nedjeljom, a posljednji let u ovoj ljetnoj sezoni najavljen je za subotu, 09.10.

  • linija Goteborg - Split - Goteborg prometuje do 02. listopada, jednom tjedno, svake subote.

Na 106 planiranih operacija u rujnu i listopadu (četiri spomenute linije), SAS će uglavnom koristiti zrakoplove iz A320 obitelji, a u posezoni prema odnosno iz Splita ovaj avioprijevoznik nudi više od 17.500 sjedala što je daleko bolji rezultat u odnosu na prošlu ljetnu sezonu kada je SAS okončao svoj red letenja prema Hrvatskoj značajno ranije, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Europi.

bottom of page