top of page

Scandinavian Airlines: 47 letova tjedno na 7 linija prema Hrvatskoj!

SAS Scandinavian Airlines revidirao je svoj ljetni red letenja za drugu polovicu srpnja. U prometu će, prema trenutnim najavama ove aviokompanije, biti ukupno 7 linija prema tri hrvatske zračne luke.

SAS Scandinavian Airlines od početka srpnja prometuje prema svoja tri već tradicionalna odredišta u Hrvatskoj; Puli, Splitu i Dubrovniku, a u drugoj polovici ovog mjeseca broj linija znatno će se povećati.


Najveći broj linija prema Splitu

Baš kao što je to bilo i prije izbijanja globalne pandemije, i ovog srpnja SAS će imati najveći broj linija prema Zračnoj luci Split. U prometu su već četiri linije, a broj tjednih operacija će se u sljedećim danima samo povećavati.


Linija Gothenburg - Split - Gothenburg u prometu je od sredine lipnja, a u srpnju će na ovoj liniji SAS prometovati čak 5 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka, subote i nedjelje. Na liniji prometuju zrakoplovi tipa A320neo koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 150 putnika.

Linija Kopenhagen - Split - Kopenhagen promet kreće s prometovanjem svakodnevno, a od sredine mjeseca dva dnevna leta dostupna su srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, pa će SAS na ovoj liniji imati čak 15 tjednih operacija! I na ovoj liniji uglavnom prometuju zrakoplovi tipa A320neo.


Linija Stockholm - Split - Stockholm također prometuje svakodnevno. Za primjer, 17. srpnja na ovoj će liniji SAS obaviti čak tri dnevna leta, a nedjeljom dva, ukupno 12 tjedno!


Linija Oslo - Split - Oslo krenula je s prometovanjem početkom ovog mjeseca, od sredine srpnja zrakoplovi tipa B737, s 141 sjedalom u putničkoj kabini (na fotografiji gore), prometovat će između Osla i splitske zračne luke ukupno pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka, subote i nedjelje.


Split trenutno ima pet međunarodnih linija SAS Scandinavian Airlinesa, daleko više od svih drugih hrvatskih zračnih luka, a kompanija planira i seriju charter letova iz drugih skandinavskih gradova. Realizacija charter letova ovisi isključivo o prodaji paketa tour operatora na tržištu. Croatia Airlines također prometuje iz Splita prema Kopenhagenu, kao i iz Zagreba prema Kopenhagenu, svakodnevno.

Od sredine srpnja trenutno je u najavi jedna linija prema Dubrovniku, ona iz Kopenhagena, koja će u prometu biti četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka, subote i nedjelje.


Pulska će zračna luka i dalje biti povezana s Kopenhagenom (povećanje broja tjednih operacija u drugoj polovici mjeseca na 4), dok će prema Stockholmu zrakoplovi SAS-a prometovati dva puta tjedno, srijedom i subotom.


Prema trenutnom rasporedu ovog poznatog skandinavskog avioprijevoznika, sredinom srpnja SAS će imati čak 47 tjednih letova prema odnosno iz tri spomenute hrvatske zračne luke. Još uvijek se radi o značajno manjem broju tjednih operacija u odnosu na ljeto 2019. godine, no za očekivati je da će krajem ovog mjeseca te početkom kolovoza broj tjednih operacija dodatno porasti.

bottom of page