top of page

SAS zbog pandemije neće pokrenuti brojne linije prema Hrvatskoj

Kako nam je potvrđeno iz aviokompanije, zbog utjecaja pandemije i smanjene potražnje kompanija ne planira pokrenuti brojne sezonske linije prema Hrvatskoj iz Skandinavije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Scandinavian Airlines u ljetnom redu letenja prometuje iz brojnih zračnih luka u Skandinaviji prema Puli, Splitu i Dubrovniku. Zbog utjecaja pandemije kompanija je odlučila ne pokretati brojne linije prema Hrvatskoj.


Kako smo ranije pisali, SAS već prometuje na nekoliko linija prema Hrvatskoj, iz Copenhagena, Osla i Stockholma prema Splitu, te iz Copenhagena prema Puli, više o linijama prema Hrvatskoj možete pročitati OVDJE.


Kompanija u srpnju ne planira pokretati letove prema Dubrovniku, a gotovo je sigurno da brojnih drugih linija također neće biti u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.


Ukinute brojne linije prema Splitu


SAS je u ljetnom redu letenja prometovao iz čak 9 destinacija prema Splitu, dok će ove godine u prometu biti svega 3 ranije spomenute linije.

SAS-ova mreža destinacija prema Splitu u ljeto 2019.

Linije iz Tromsoa, Harstada, Alesunda, Trondheima, Bergena, Stavangera, Kristiansanda, Aarhusa i Gothenburga prema Splitu kompanija ne planira pokretati u ove godine. Ipak, iz većine spomenutih destinacija moguće je putovati sa jednim presjedanjem preko Copenhagena, Osla ili Stockholma, također sa SAS-om.


Linije iz Copenhagena, Osla i Stockholma prema Dubrovniku također nisu u prodaji i vrlo vjerojatno ih neće biti ove godine.


Zračna luka Pula i SAS


Pula je prethodnih ljetnih sezona bila povezana sa Bergenom, Oslom, Stavangerom, Gothenburgom i Copenhagenom, no SAS prema Puli prometuje samo na liniji iz Copenhagena i ne planira pokretati ostale linije ovog ljeta.


Zadar - nova planirana destinacija


Kompanija je ovog ljeta planirala uvesti liniju Copenhagen - Zadar i time dodati još jednu hrvatsku zračnu luku u svoju mrežu destinacija. Letovi su originalno bili planirani dva puta tjedno, no u potpunosti su povučeni iz prodaje za ovu godinu.


bottom of page