SAS od sredine mjeseca reducira broj tjednih letova prema Splitu

Scandinavian Airlines (SAS) objavio je svoj red letenja za kolovoz u kojem će značajno reducirati broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.

Ova poznata skandinavska aviokompanija pokrenula je promet na kraju lipnja prema Zračnoj luci Split i to iz tri odredišta: Copenhagena, Stockholma i Osla. Linije iz Stockholma i Copenhagena prema Splitu prometovale su svakodnevno (uglavnom zrakoplovima tipa A320), dok je linija Oslo - Split bila u prometu od 5 do 6 puta tjedno.


No to će se promjeniti od sredine kolovoza. Naime, linija Copnehagen - Split od 15. kolovoza prometovati će samo jednom tjedno, svake subote, a isto će biti slučaj i s linijom Stockholm - Split koja će također prometovati jednom tjedno (subotom).


Linija Oslo - Split od 09. kolovoza prometovati će tri puta tjedno (utorkom, petkom i subotom), a od 15. kolovoza i ova linija prometovati će jednom tjedno (subotom).


Pogledajte slijetanje zrakoplova A320neo Scandinavian Airlinesa u splitsku zračnu luku!

Druga destinacija u Hrvatskoj za SAS je ovog ljeta bila Zračna luka Pula, gdje je kompanija redovno prometovala jednom tjedno na liniji iz Copenhagena (subotom). Karte su u prodaji za letove do 15. kolovoza, nakon čega će, izgledno je, linija završiti s prometovanjem za ovu ljetnu sezonu.