top of page

SAS i Norwegian nastavljaju prometovati prema Splitu

Norwegian Air i Scandinavian Airlines (SAS) nastavit će prometovati na svojim redovnim linijama iz Skandinavije prema Zračnoj luci Split kroz cijeli mjesec rujan.

Photo: Aeroprints.com/Wikimedia

Iako postoje ograničenja prilikom putovanja između Hrvatske i određenih skandinavskih zemalja, dvije spomenute aviokompanije nastavit će prometovati na svojim redovnim linijama prema Zračnoj luci Split i kroz rujan. Broj tjednih letova je na svim linijama smanjen u odnosu na srpanj i kolovoz.


Norwegian Air u rujnu prometuje na tri linije

Norwegian će ovog mjeseca prometovati samo prema Zračnoj luci Split, promet će se odvijati na tri direktne linije iz Osla, Stockholma i Kopenhagena.

  • linija Oslo - Split prometovati će dva puta tjedno u rujnu, svakog utorka i subote,

  • linija Stockholm - Split prometovati će jednom tjedno, svake subote,

  • linija Kopenhagen - Split prometovati će jednom tjedno, također subotom.

I Scandinavian Airlines leti za Split

Scandinavian Airlines (SAS) također će zadržati tri linije prema Splitu, iz Kopenhagena, Stockholma te Gothenburga. Sve linije prometuju jednom tjedno, subotom:

  • linija Stockholm - Split,

  • linija Kopenhagen - Split,

  • linija Gothenburg - Split.

Linija Gothenburg - Split nije u prodaji na web stranici aviokompanije s obzirom na to da se radi o charter liniji. SAS će na sve tri linije prema Zračnoj luci Split koristiti zrakoplove tipa A320neo koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 174 sjedala.


Croatia Airlines nudi jedan let tjedno (subotom) na liniji Split - Kopenhagen, dok su letovi iz Zagreba prema glavnom gradu Danske svakodnevni (na navedenoj liniji došlo je do otkazivanja određenih polazaka, više informacije OVDJE).

bottom of page