top of page
  • AF

SAD otvara granice – Air France do 122 leta tjedno prema 11 odredišta!

Od ponedjeljka, 8. studenog 2021., cijepljeni međunarodni putnici, uključujući europske građane, ponovno će moći putovati u Sjedinjene Američke Države.

Najava odluke o ukidanju ograničenja putovanja koja su na snazi ​​više od 18 mjeseci dovela je do značajnog povećanja rezervacija u Air Franceu, posebno na linijama za New York, Miami i Los Angeles, za putovanja u studenom i tijekom razdoblja božićnih praznika.


Kako bi podržao nastavak prometa na transatlantskim linijama, Air France će postupno povećavati svoj kapacitet tijekom zimske sezone. Od sada do kraja ožujka 2022., tvrtka se planira vratiti na kapacitet koji odgovara oko 90% kapaciteta iz 2019., u usporedbi s 50% ljetnog kapaciteta 2021.

To će podrazumijevati dodavanje frekvencija određenim odredištima, uključujući New York (od 3 do 5 dnevnih letova), Miami (od 7 do 12 tjednih letova) ili Los Angeles (od 12 do 17 tjednih letova).


Tijekom tog razdoblja, Air France će također nastaviti letjeti na relaciji Pariz-Charles de Gaulle do Seattlea, nakon obustave usluge od početka krize Covida (3 leta tjedno od 6. prosinca), nastavit će svoju uobičajenu liniju Pariz-Papeete, preko Los Angelesa (3 tjednog leta između Los Angelesa i Papeetea od 11. studenog 2021.) i inaugurirati novu rutu između Pointe-à-Pitre i New Yorka JFK (2 leta tjedno od 24. studenog 2021.).


Ove zime, Air France će letjeti na 11 odredišta u Sjedinjenim Državama – New York-JFK – najveća međunarodna postaja avioprijevoznika, Boston, Washington DC, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco i Los Angeles, uz povećanje do 122 tjednog leta.


Dani, rasporedi i cijene karata dostupni na airfrance.com. Raspored letova podložan je promjenama u skladu s ograničenjima putovanja. Prije putovanja, Air France poziva svoje klijente da provjere ograničenja putovanja i potrebne dokumente po dolasku na odredište. Za više informacija idite na airfrance.traveldoc.aero.

Zrakoplovne karte koje se mogu potpuno promijeniti i vratiti do 31. ožujka 2022.

Kao dio svoje komercijalne politike, Air France trenutno nudi potpuno fleksibilne karte za putovanja do 31. ožujka 2022. Kupci mogu besplatno izmijeniti1 svoju rezervaciju ili zatražiti povratni kreditni vaučer2 ako više ne žele putovati.


Zdravstvena obveza Air Francea

Zdravlje i dobrobit Air France putnika i osoblja u središtu su brige tvrtke. Air France se obvezuje osigurati svojim putnicima optimalne zdravstvene i higijenske uvjete u svakoj fazi njihovog putovanja, po dolasku u zračnu luku. U zrakoplovu i tijekom cijelog putovanja obvezno je nošenje kirurške maske. Zrak u kabini se obnavlja svake 3 minute. Sustav za recikliranje zraka u zrakoplovu Air France opremljen je HEPA - visokoučinkovitim filtrima čestica zraka, identičnima onima koji se koriste u bolničkim operacijskim salama. Air France je također pojačao postupke čišćenja zrakoplova, posebice dezinfekcijom svih površina koje su u kontaktu sputnicima, kao što su nasloni za ruke, stolići i zasloni prije svakog leta.

  1. Izmjene - mogućnost promjene datuma i/ili odredišta vaše karte bez obzira na uvjete cijene do dana polaska 1. leta. Ako je cijena nove karte viša, razlika u cijeni bit će naplaćena kupcu.

  2. Povrat novca - mogućnost zahtjeva za povrat novca za kartu do dana polaska 1. leta. Ako uvjeti cijene vaše karte ne dopuštaju povrat novca, izdat će se kreditni vaučer koji vrijedi godinu dana, čiji se povrat može zatražiti u bilo kojem trenutku.

bottom of page