top of page

Zrakoplovi iz Poljske i Njemačke dolaze u Rijeku: u prometu još 6 dodatnih linija!

I dok se na krajnjem jugu Hrvatske, u Dubrovniku, slavio dolazak američke Delte i Uniteda na novim linijama iz New Yorka, na Kvarneru je također bilo zanimljivo. Od jučer je u prometu dodatnih 6 linija, od čega su 4 potpuno nove!

Photo: Rijeka AIrport

Riječka je zračna luka od ovog vikenda povezana s još tri destinacije u Poljskoj te tri u Njemačkoj. Naime, kako smo ranije i najavili, poljski LOT jučer je obavio prve letove na novim linijama prema Rijeci, iz Szczecina i Olsztyna, a danas i na liniji iz Zielone Gore. Uz tri nove linije iz spomenutih poljskih gradova, LOT Polish Airlines već prometuje na liniji između Varšave i Rijeke. Na ovoj liniji prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta (E190) te će linija biti u prometu do konca listopada ove godine.

Trenutno dostupne linije iz Zračne luke Rijeka

Osim Poljske, Rijeka je od jučer ponovno povezana s Frankfurtom. Njemačka Lufthansa još je prošle zime najavila uvođenje ove linije, a danas je u riječkoj zračnoj luci svečano dočekan prvi zrakoplov. Airbus A320 iz Frankfurta je u riječku zračnu luku sletio u 12 sati i 15 minuta sa 123 putnika. Linija će do sredine listopada prometovati jednom tjedno, također svake subote.

Uz novu liniju Lufthanse iz Frankfurta, isti je avioprijevoznik jučer obnovio promet i na svojoj liniji prema Rijeci, iz Munchena, koja će također prometovati subotom. Zrakoplov tipa CRJ900 po prvi puta ove godine u Rijeku je sletio u 16 sati i 30 minuta s 40 putnika. Ova je linija uvedena u ljeto 2019. godine ali zbog globalne pandemije nije prometovala u 2020. godini.

Od danas je između Munchena i Rijeke moguće direktno putovati četiri puta tjedno. Naime, Croatia Airlines prometuje tri puta tjedno na ovoj liniji, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, a subotom dodatno i Lufthansa.

Šesta obnovljena linija jest ona između Kelna i Rijeke na kojoj već dugi niz godina prometuje njemački Eurowings. Linija je u prometu od jučer, a prvi let je obavio zrakoplov tipa A319 koji je bio gotovo rasprodan - sa 140 putnika. Uz Keln, Eurowings Rijeku još povezuje s Berlinom, Dusseldorfom i Hamburgom.

2 zrakoplova LOT Polish Airlinesa jučer u Rijeci

Podsjećamo, 01. srpnja u Rijeku se vratio i Air Baltic koji dva puta tjedno prometuje prema Rigi.


9 dolazaka i 9 odlazaka iz riječke zračne luke ove je subote podsjetilo na vremena prije izbijanja globalne pandemije, kada je promet bio značajno veći od trenutnog. Na Krku ističu kako se nadaju pozitivnoj epidemiološkoj situaciji u narednim ljetnim mjesecima, kao i zadržavanju svih navedenih linija i u postsezoni.

bottom of page