Ryanair u rujnu prevezao gotovo 16 milijuna putnika!

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, prethodnog je mjeseca na svojim letovima prevezao gotovo 16 milijuna putnika!

Ryanair je jučer objavio statistiku za rujan u kojoj se navodi podatak kako je na letovima ovog avioprijevoznika prošlog mjeseca zabilježeno čak 15.9 milijuna putnika, 49% posto više nego istog mjeseca prošle godine.


Avioprijevoznik je samo u rujnu obavio 88.850 letova, s prosječnom popunjenošću putničke kabine od visokih 94% (istog mjeseca prošle godine Load factor je iznosio 81%).


Ryanair je u ljetnom redu letenja prisutan i u hrvatskim zračnim lukama: Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, dok su cjelogodišnje linije dostupne iz zagrebačke zračne luke. Linije ovog avioprijevoznika za ovogodišnji zimski red letenja objavili smo prije nekoliko dana, a više informacija o zimskim linijama možete pročitati OVDJE.


Naravno, Ryanair ne objavljuje detaljnije statističke podatke po državama ili linijama, što je i razumljivo s obzirom na to da su takvi podaci tajni, pa je teško donijeti ikakav sud kakav su uspjeh polučile linije prema i iz spomenutih hrvatskih zračnih luka u rujnu.

S krajem listopada, odnosno sa završetkom ljetnog reda letenja, irski će avioprijevoznik završiti sa sezonskim operacijama prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, a upravo zahvaljujući Ryanairu i velikom broju linija zadarska je zračna luka jučer dočekala svoju milijuntu putnicu, po prvi puta u 54 godine rada.


I uz brojna nagađanja, pa čak i najave, Ryanair u zimskom redu letenja neće prometovati prema obalnim zračnim lukama, već će cjelogodišnje linije biti dostupne isključivo iz odnosno prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Podsjećamo, irski je avioprijevoznik pokrenuo promet prema glavnom gradu Hrvatske 02. lipnja 2021. godine, nakon što je zagrebačka zračna luka objavila poticajni program i time privukla ovog poznatog niskotarifnog prijevoznika.


Od početka studenog, Ryanair će iz Zagreba prometovati na 22 međunarodne linije s ukupno 55 letova tjedno, što je značajno manje u odnosu na ljetni red letenja.