top of page

Ryanair povećava promet na dvije linije iz Zagreba

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, najavio je povećanje broja tjednih letova na dvije linije iz zagrebačke zračne luke.

Ryanair je danas nadodao više tjednih polazaka na svoje dvije linije prema Zagrebu, iz Brusselsa i Düsseldorfa. Podsjećamo, ovaj avioprijevoznik prometuje iz sekundarnih zračnih luka u blizini spomenutih gradova (Charleroi i Weeze).


Linija Zagreb - Brussels - Zagreb trenutno prometuje četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, a već s početkom ljetnog reda letenja sljedeće godine kompanija će povećati broj tjednih operacija na pet, dodatan let subotom uskoro će biti za dostupan za booking.


Linija Zagreb - Düsseldorf - Zagreb trenutno prometuje dva puta tjedno, svakog utorka i subote, a od 29. ožujka 2022. godine dodaje se i let četvrtkom, pa će kompanija na ovoj liniji prometovati tri puta tjedno.

S druge strane, došlo je do smanjenja tjednih letova na druge dvije linije.


Linija Zagreb - Göteborg - Zagreb trenutno prometuje četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, a od 01. studenog kompanija ukida let srijedom te će nastaviti prometovati na ovoj liniji tri puta tjedno. To je bilo i očekivano s obzirom na lošu popunjenost zrakoplova na ovoj liniji.


Linija Karlsruhe - Zagreb - Karlsruhe trenutno prometuje tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote, no s početkom ljetnog reda letenja sljedeće godine ukinut će se letovi četvrtkom, pa će linija prometovati svega dva puta tjedno.


Nema sumnje da će u predstojećim mjesecima kompanija raditi dodatne promjene u svom redu letenja prema odnosno iz Zagreba, a uskoro se očekuje i objava novih linija koje kompanija planira pokrenuti iz svoje zagrebačke baze sljedeće ljetne sezone.


21. rujna ove godine u Zagreb dolazi CEO kompanije, Michael O’Leary, koji će na press konferenciji u hotelu Amadria u centru grada najaviti dodatne novosti vezane uz zagrebačku bazu ove aviokompanije.

bottom of page