top of page

Ryanair planira još jednu liniju prema Hrvatskoj

Irski niskotarifni prijevoznik planira pojačati svoju prisutnost u Austriji, odnosno povećati broj linija iz Beča. U najavi je trenutno 9 novih linija iz Beča za ljeto 2022.

Nove destinacije prema kojima Ryanair planira letjeti iz Beča sljedeće ljeto su: Amman (AMM) u Jordanu; Košice (KSC) u Slovačkoj; Lamezia Terme (SUF), Rimini (RMI), Perugia (PEG) i Venecija (VCE) u Italiji; Manchester (MAN) u Engleskoj; Stockholm Arlanda u Švedskoj te Pula (PUY) u Hrvatskoj.

Broj zrakoplova koje će Ryanair grupa bazirati u Beču povećat će se s trenutnih 14 na 19 zrakoplova sljedeće ljetne sezone. Među 19 zrakoplova bit će zrakoplovi tipa ​​Airbus A320 (Lauda) i zrakoplovi tipa Boeing 737-800 i 737-8200 (Ryanair).


Ove najave Ryanaira o pojačavanju svoje prisutnosti u Beču definitivno će dovesti do intenziviranja svojevrsnog natjecanja s mađarskim niskotarifnim prijevoznikom Wizz Airom koji je također značajno prisutan u bečkoj zračnoj luci.


O ovom smo liniji već izvještavali još u kolovozu prošle godine kada je Ryanair najavio uvođenje redovnih letova između Pule i Beča za ovu ljetnu sezonu no kompanija je od te linije odustala ove godine te početak prometovanja na istoj sada najavila za sljedeću ljetnu sezonu.

bottom of page