top of page

Ryanair ovog tjedna pokreće linije iz Londona i Dublina prema Hrvatskoj

Poznati Irski low-budget prijevoznik u ovom će tjednu pokrenuti linije iz Irske i Velike Britanije prema četiri hrvatske zračne luke.

Kako smo ranije najavljivali, od početka srpnja Ryanair će ponovno letjeti prema Hrvatskoj. Letovi prema Zadru su već krenuli (jučer iz Stuttgarta, danas iz Beča), dok će ostalih 8 linija iz Zadra krenuti sa prometovanjem tijekom ovog tjedna.


Od srijede, 01. srpnja, Ryanair će ponovno prometovati na liniji Dublin - Dubrovnik - Dublin, letovi su najavljeni do kraja listopada i odvijati će se dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom. Podsjećamo, prije izbijanja pandemije kompanija je planirala 4 tjedna leta na ovoj liniji.


Od četvrtka, 02. srpnja, kompanija će uspostaviti prometovanje na liniji London - Pula - London (Zračna luka Stansted). Letovi su na ovoj liniji također najavljeni do kraja listopada, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. U prijašnjim ljetnim sezonama Ryanair je na ovoj liniji prometovao i do 5 puta tjedno.


Od subote, 04. srpnja, uvodi se linija Dublin - Split - Dublin koja bi trebala prometovati sve do 24. listopada odnosno kraja ljetnog reda letenja. Iako je prošle godine Ryanair na ovoj liniji letio značajno više tjednih letova, zbog krize i smanjene potražnje trenutno su najavljena dva leta tjedno, svakog utorka i subote.


U drugom tjednu srpnja, od ponedjeljka, 06.07., Ryanair će ponovno prometovati i na liniji London - Rijeka - London (Zračna luka Stansted). Kroz cijeli srpanj najavljen je tek jedan let tjedno, svakog ponedjeljka, dok se povećanje na dva tjedna leta očekuje od početka kolovoza (dodatni let petkom). Ova će linija prometovati nešto kraće u odnosu na ostale, do kraja rujna.


Popis Ryanairovih linija prema Hrvatskoj u ljetnom redu letenja 2020.


Ryanair je ranije ukinuo liniju iz Londona prema Osijeku pa će i ovog ljeta prometovati prema četiri hrvatske zračne luke. Linija iz Londona prema Zadru je također ukinuta u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.


Što se tiče AerLingusa koji inače iz Dublina leti prema Puli, Splitu i Dubrovniku, sve su linije (izuzev one za Split) kroz srpanj označene kao rasprodane i trenutno nije moguće kupiti kartu. Iz kompanije nam je potvrđeno kako prate situaciju te će reagirati uvođenjem linija čim se za to steknu uvjeti.

bottom of page