Ryanair ovog tjedna pokreće 9 novih linija iz Zagreba

Irski niskotarifni avioprijevoznik ovog tjedna pokreće još devet novih linija iz zagrebačke zračne luke, radi se o linijama najavljenim u ožujku ove godine.

Kako smo prvi ekskluzivno najavili 30. ožujka ove godine, Ryanair ovog tjedna pokreće sve linije najavljene u "prvom valu" te bazira drugi zrakoplov u glavni grad Hrvatske. Kompanija će od ovog tjedna značajno povećati broj tjednih operacija prema odnosno iz zagrebačke zračne luke.

Ryanair je već pokrenuo redovne letove na 6 linija, iz Zagreba za Brussels Charleroi, Milano Bergamo, London Stansted, Sofiju, Rim Ciampino i Goteborg, a ovog će tjedna s prometovanjem krenuti još 9 međunarodnih linija.


Kompanija će postepeno, iz dana u dan, uvoditi nove linije iz Zagreba prema sljedećim gradovima:

  • Oslu (Zračna luka Torp), od srijede, 01.09., dva puta tjedno, srijedom i subotom,

  • Parizu (Zračna luka Beauvais), od četvrtka, 02.09., dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

  • Karlsruheu, od četvrtka, 02.09., tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,

  • Dortmundu, od petka, 03.09., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • Memmingenu, od petka, 03.09., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • Frankfurtu (Zračna luka Hahn), od petka, 03.09., tri puta tjedno, ponedjeljkom, petkom i nedjeljom,

  • Dusseldorfu (Zračna luka Weeze), od subote, 04.09., dva puta tjedno, utorkom i subotom,

  • Podgorici, od subote, 04.09., dva puta tjedno, utorkom i subotom,

  • Malmu, od subote, 04.09., dva puta tjedno, utorkom i subotom.

Linije Ryanaira koje kreću s prometovanjem ovog tjedna

S 9 novih linija koje kreću s prometovanjem ovog tjedna, Ryanair će imati ukupno 15 redovnih linija iz Zagreba. Druga ekspanzija koju je kompanija najavila nedavno uključuje još 9 novih linija o čemu smo ranije izvještavali, a spomenuto drugo proširenje dogodit će se s početkom prosinca kada će Ryanair u Zagrebu bazirati svoj treći zrakoplov (A320 kapaciteta 180 putnika). Konferencija za medije očekuje se sredinom rujna pa je vrlo lako moguće kako će avioprijevoznik objaviti još neku novu liniju.


Prije prvog putovanja s ovim poznatim avioprijevoznikom savjetujemo da pročitate članak u kojem smo naveli sve detalje koje morate znati u slučaju da prvi put putujete s Ryanairom.

Sve uvjete ulaska vezano uz pandemiju COVID-19 možete provjeriti u našoj kategoriji koja je ažurirana i u njima su navedene trenutne mjere koje morate ispoštovati kako bi mogli ući u neku od zemalja.