top of page

Ryanair ove zime baziran u Zagrebu samo vikendom

Prema informacijama s kojima je u javnost izašao Simple Flying, Ryanair će u nadolazećem zimskom redu letenja napraviti značajne operativne promjene vezane uz svoju zagrebačku bazu.

Ryanair je prošle zime zadržao dva zrakoplova u Zagrebu kroz cijeli red letenja, te njima prometovao na svojim međunarodnim linijama. Prijevoznik će sada zrakoplove držati na "noćenju" u Zagrebu isključivo vikendom, što je određeni izuzetak za ovog niskotarifnog avioprijevoznika.


U razdoblju od petka do ponedjeljka prijevoznik će nastaviti prometovati s tri zrakoplova iz odnosno prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, dok će se letovi utorkom, srijedom i četvrtkom obavljati sa zrakoplovima iz drugih baza.


Do sada su na letovima prema i iz Zagreba uglavnom prometovali zrakoplovi Laude tipa A320, dok će ove zime u glavnom gradu Hrvatske, osobito kroz tjedan, češći gosti biti zrakoplovi tipa B737-800 koji imaju veći kapacitet od zrakoplova Laude.


Zbog svega navedenog, doći će do značajnih promjena u redu letenja (dani operacija i sati) pa putnici na to svakako trebaju skrenuti pažnju.


Kako doznajemo, prijevoznik će tek ići u značajnije operativne promjene (potencijalno povećanje ili smanjenje tjednih rotacija na linijama koje su u prodaji za ovu zimu), pa bi iznošenje zaključka u ovom trenutku bilo preuranjeno i neozbiljno.

bottom of page