Ryanair od danas povezuje Zagreb s još jednom europskom metropolom

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, od danas povezuje Zagreb s još jednim glavnim gradom države članice Europske unije.

Ryanair u Zagrebu, photo: Fire2hr

Danas, 03. kolovoza, Ryanair će obaviti inauguracijski let na svojoj novoj liniji između Zagreba i Sofije.


Prvi polazak zrakoplova tipa A320 (registarske oznake 9H-IBJ) zakazan je za 16 sati i 20 minuta, dok je polazak iz Sofije planiran u 19 sati i 5 minuta.


Ryanair će od danas do kraja listopada na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote, dok je za studeni trenutno planiran tek jedan tjedni let, srijedom.


Linija je najavljena i u zimskom redu letenja, od početka prosinca dva puta tjedno, srijedom i subotom, a karte su za ovu liniju u prodaji za letove sve do kraja ožujka sljedeće godine.


Od danas do kraja ožujka 2022. u prodaji su 63 povratna leta na kojima će prometovati ranije spomenuti zrakoplovi tipa A320, čime će Ryanair u spomenutom razdoblju od 8 mjeseci između Sofije i Zagreba ponuditi ukupno 22.680 sjedala.

Podsjećamo, hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, planirao je pokrenuti liniju Zagreb - Sofija - Zagreb od svibnja do kraja listopada 2020. godine, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Kompanija je odradila sve pripremne radnje te su letovi na novoj liniji bili pušteni u prodaju u veljači prošle godine. Zbog izbijanja globalne pandemije i pada potražnje kompanija istu nije pokrenula u 2020. godini, kao ni u ovoj ljetnoj sezoni.

U Hrvatskoj je u 2019. godini bilo 65.056 turističkih dolazaka iz Bugarske (129.618 noćenja) a linija Ryanaira između Sofije i Zagreba bit će trenutno jedina aktivna linija između Hrvatske i Bugarske.


Povratne karte na novoj liniji između Sofije i Zagreba trenutno se prodaju po cijeni od svega 30 eura, u što je uključena samo ručna prtljaga.


Prije prvog putovanja s Ryanairom svakako pročitajte naš opširni članak u kojem ćete saznati sve detalje važne prilikom putovanja s ovim poznatim niskotarifnim avioprijevoznikom.