top of page

Ryanair od danas povezuje Dublin i Manchester sa Zagrebom

Irski niskotarifni avioprijevoznik u sklopu svoje najnovije ekspanzije u zagrebačkoj zračnoj luci od danas uvodi redovne linije između Zagreba, Dublina, Soluna i Manchestera.

U sklopu najave o uvođenju ukupno devet novih redovnih linija iz Međunarodne zračne luke Zagreb, Ryanair od danas povezuje Zagreb s dva poznata grada - Dublinom i Manchesterom! U ponudi je od danas i linija prema grčkom Solunu.


Nakon što je jučer uvedena linija između Zagreba i Malage, irski avioprijevoznik danas uvodi još dvije tri linije iz glavnog rada Hrvatske.

Zagreb - Manchester - Zagreb

Ryanair od danas prometuje dva puta tjedno između Zagreba i Manchestera. Posljednji put zrakoplovi su na direktnoj liniji između dva grada prometovali u listopadu 2017. godine. Radilo se o britanskom Monarch Airlinesu koji je bankrotirao i prekinuo promet na svim linijama.


Od listopada 2017. godine redovne linije bilo, sve do danas. Zrakoplovi Ryanaira (odnosno Laude) prometovat će dva puta tjedno između Manchestera i Zagreba, svakog četvrtka i nedjelje, a letovi su u prodaji za polaske sve do listopada sljedeće godine!

S obzirom na to da su letovi Monarch Airlinesa još 2017. godine bili odlično popunjeni na ovoj liniji, za očekivati je da će dobar rezultat imati i Ryanair, nakon što se ukinu putničke restrikcije.


U razdoblju od prosinca ove do listopada sljedeće godine Ryanair nudi 34.200 sjedala na novoj liniji između Zagreba i Manchestera. Kako doznajemo, na prvom letu iz Zagreba za Manchester danas je svega 37 putnika!


Zagreb - Dublin - Zagreb

Od danas Ryanair povezuje Zagreb i Dublin! Najavljena su tri leta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a na 22. i 29. prosinac zrakoplovi će prometovati i srijedom. Uz letove Croatia Airlinesa koja također prometuje na ovoj liniji, Zagreb i Dublin u prosincu će biti povezani čak šest puta tjedno!

S obzirom na to da je veći broj hrvatskih državljana emigrirao u Irsku, a osobito u Dublin, ova je linija svakako dobrodošla i nema sumnje da će za letovima vladati velik interes. To potvrđuje i prvi let koji je iz Zagreba rasprodan, dok su iz Dublina prema Zagrebu ostala slobodna svega dva mjesta.

Ryanair na liniji između Dublina i Zagreba ne bi smio imati popuste s obzirom na to da na istoj liniji već prometuje Croatia Airlines, no Dublin je jedno od strateških i najvećih baza irskog avioprijevoznika, a u prilog uvođenju ove linije ide i upravo ranije spomenuta hrvatska dijaspora u tom irskom gradu.


Od danas do kraja listopada sljedeće godine Ryanair između Dublina i Zagreba u prodaji ima čak 52.200 sjedala! Na određenim polascima moguće je pronaći vrlo povoljne karte po cijeni već od 10 eura!


Zagreb - Solun - Zagreb

Od danas je u prometu i nova linija između Zagreba i Soluna, koja će u prometu biti dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje. Redovnih letova između dva grada do sada nije bilo, a na ovoj će liniji zrakoplovi Laude prometovati također do kraja listopada sljedeće godine.


Zrakoplov je jutros na vrijeme poletio iz zagrebačke zračne luke sa ukupno 95 putnika, što daje popunjenost putničke kabine od svega 53%, poprilično razočaravajuće za prvi, inaguralni let na novoj liniji Ryanaira iz zagrebačke baze.

bottom of page