top of page

RYANAIR UVODI ČAK 12 LINIJA PREMA ZAGREBU!

Kako smo jučer i najavili, predstavnici MZLZ-a i Ryanaira danas bi trebali objaviti dolazak ovog poznatog avioprijevoznika u Zagreb. Budite s nama od 11:30 sati, donosimo tekstualni prijenos press konferencije!

Zagrebačka zračna luka jučer je (29.03.) uputila poziv medijima na press konferenciju koju će danas održati zajedno sa predstavnicima Ryanaira.

Od 11 sati i 30 minuta na našem portalu moći ćete pratiti tekstualni prijenos tiskovne konferencije. Podsjećamo, očekuje se da će Ryanair od listopada ove godine otvoriti bazu u zagrebačkoj zračnoj luci i pokrenuti niz linija iz Zagreba što svakako možemo nazvati viješću godine! Do početka press konferencije objavljivat ćemo vijesti vezane uz ovog poznatog avioprijevoznika.

 

REDOVNI UPDATE:


12:05: Gotova je press konferencija na kojoj su Ryanair i Međunarodna zračna luka Zagreb potvrdili uvođenje linija Ryanaira prema Hrvatskoj, njih čak 12!


12:02: Uvođenje linija Ryanaira potkanut će i Croatia Airlines na snižavanje cijena, što je dobro za putnike, no ne i za samu kompaniju


12:00: Destinacije iz Zagreba: Brussels, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Goteborg, Pariz i London


11:59: Ryanair trenutno ne planira letove unutar Hrvatske


11:57: Iz Brusselsa i Milana u periodu od lipnja do rujna zrakoplovi će dolaziti u Zagreb, a od rujna će sve linije preuzeti zrakoplovi bazirani u Zagrebu.


11:54: Usred smo pandemije, no nema sumnje da će nova zagrebačka baza rasti. Dovesti ćemo tisuće novih putnika u Zagreb i potaknuti lokalno zapošljavanje.


11:50: U kratko vrijeme želimo drastično povećati broj linija prema Zagrebu (u roku od 12 mjeseci)


11:47: Dvije linije kreću s prometom od srpnja (Brussels i Milano), a ostalih 10 od rujna.


11:45: Iz Zagreba će prvo prometovati zrakoplovi Laude (zrakoplovi tipa A320)


11:44: Ryanair će prometovati sa novog putničkog terminala u Zagrebu.


11:42: Postavili smo pitanje na presici vezano uz mogućnost uvođenja linije Dublin - Zagreb. Čekamo odgovor.


11:40: predsjednik Uprave MZLZ-a: ponosni smo na dolazak Ryanaira u Zagreb. Naši će putnici imati veliki izbor novih linija po prihvatljivim cijenama, a uz to potičemo razvoj turizma u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu.


11:37: 12 linija, 36 tjednih letova iz Zagreba!


11:35: Ryanair će bazirati 4 zrakoplova u Hrvatskoj. Ulažu 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu, 2 zrakoplova u Zagrebu od rujna!


11:33: Izvršni direktor Ryanaira: "nakon dugo godina, uzbuđeni smo jer dovodimo niskotarifnog prijevoznika u Zagreb"


11:30: Počinje press konferencija


11:17: Godine čekanja niskotarifnih linija u Zagrebu danas su se isplatile. Prije svega treba čestitati Upravi zagrebačke zračne luke na avijacijskom potezu godine!


11:15: za 15 minuta počinje konferencija za medije


11:05: karte u prodaji na svim linijama, povratne karte već od 30 eura


10:48: linija Goteborg - Zagreb od 03. rujna, tri puta tjedno


10:46: najkraća linija, Zagreb - Podgorica, od 04. rujna dva puta tjedno


10:45: linija Milano - Zagreb od 01 srpnja, četiri puta tjedno. Rim od 03. rujna, tri puta tjedno.


10:45: linija Frankfurt - Zagreb od 03. rujna, tri puta tjedno, Karlsruhe od 02. rujna, tri puta tjedno, Memmingem 2 puta tjedno


10:42: linija Dortmund - Zagreb od 03. rujna, dva puta tjedno


10:40: linija Pariz - Zagreb od 02. rujna, dva puta tjedno


10:35: Ryanair u Zagreb dolazi u velikom stilu sa čak 12 međunarodnih linija. Čekamo početak presice zakazan za 11:30.


10:29: linija London - Zagreb svakodnevno od 01. rujna!


10:27: linija Rim - Zagreb od 03. rujna, 3 puta tjedno!


10:25: linija Brussels - Zagreb: prvi let već 02. lipnja!


10:22: Karte još nisu u prodaji no dodana je lista destinacija iz Zagreba. Početak prodaje očekuje se uskoro. Ryanair će sigurno zbog otvaranja baze ponuditi akcijske cijene na svih 12 novih linija!


10:17: S obzirom na broj destinacija jasno je kako će Ryanair bazirati zrakoplov u Zagreb. Gradovi prema kojima će iz Zagreba prometovati Croatia Airlines i Ryanair: Pariz, Rim, Frankfurt, Brussels i London. Ryanair će, naravno, iz Zagreba prometovati prema sekundardnim zračnim lukama spomenutih gradova.


10:15: Najveće iznenađenje - Podgorica!


10:10: Dodan je i Pariz. Ukupno 12 linija iz Zagreba prema 8 država!

10:07: Destinacije iz Zagreba: Brussels, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Goteborg, Pariz i London!


10:05: RYANAIR DODAO ZAGREB na svoju web stranicu: UVODI ČAK 12 LINIJA!


09:57: Zagreb je iskoristio priliku, tzv. "clean start" uzrokovan globalnom pandemijom, omogućivši dolazak niskotarifnog prijevoznika.

09:53: Zagrebačka je zračna luka godinama bila zakinuta po pitanju niskotarifnih aviokompanija i linija. Zagrebački su putnici uredno putovali iz Ljubljane, Beča, Budimpešte, Beograda, Venecije i Trsta, ljeti iz Rijeke, Pule i Zadra. Dolaskom Ryanaira u Zagreb veliki dio tih putnika napokon će moći putovati iz sebi najbliže zračne luke.


09:47: Iako je Dublin jedna od glavnih baza Ryanaira, s obzirom na to da je Croatia Airlines u ljeto 2019. godine prometovala na ovoj liniji, ista neće moći biti dio incentive programa. No, kako između dva spomenuta grada postoji velika potražnja, moguće je da će Ryanair ipak uvrstiti Dublin u svoju mrežu destinacija iz Zagreba.


09:45: Ovisno o broju linija koje će kompanija uvesti prema Zagrebu, ovaj će potez svakako utjecati i na poslovanje Croatia Airlinesa.


09:35: Nikostarifni avioprijevoznici imaju poseban model poslovanja. Ne, cijene aviokarata nisu povoljne jer kompanije ne održavaju svoje zrakoplove! Razlozi su brojni, više o tome OVDJE.


09:25: Ovaj poznati irski avioprijevoznik nije bio jedini zainteresirani za pokretanje linija prema glavnom gradu Hrvatske. U priču su bila uključena još dva nikostarifna avioprijevoznika - mađarski WizzAir i njemački Eurowings, koji očito nisu postigli dogovor sa zagrebačkom zračnom lukom. Postavlja se pitanje hoće li WizzAir odreagirati na potez Ryanaira te također uvesti linije prema Zagrebu. Jedno je sigurno - takav bi potez dodatno bio na korist putnika s obzirom na to da bi dvije spomenute kompanije cjenovnom politikom pokušale privući što veći broj putnika na svoje linije.


09:20: Ryanair je i prethodnih godina bio zainteresiran za uspostavu redovnih linija prema Zagrebu, no dogovor nije postignut. Ipak, s novim dodatkom poticajnog programa Ryanair je zaključio pregovore sa zagrebačkom zračnom lukom i Hrvatskom turističkom zajednicom.


09:16: Prva linija Ryanaira prema Hrvatskoj bila je između Londona i Pule, inaguralni let odrađen je 31. listopada 2006. godine. Linija je još uvijek u prometu, u normalnim okolnostima u razdoblju od ožujka do listopada.


09:13: Ryanair prometuje prema Hrvatskoj od 2006. godine. Do lipnja 2019. godine kompanija je prevezela 4 milijuna putnika iz i prema Hrvatskoj.


09:07: Rijeka je trenutno jedina hrvatska zračna luka prema kojoj Ryanair nema karte u prodaji za ovu ljetnu sezonu. U ljeto 2020. prometovale su linije iz Londona i Frankfurta (Hahn) prema Rijeci.

08:50: Osim u Zagrebu, Ryanair se danas obraća medijima i u Zadru. Za očekivati je da će predstavnici kompanije ondje najaviti niz sezonskih linija za ovu ljetnu sezonu. U 2020. godini Ryanair je reducirano prometovao prema hrvatskim zračnim lukama, povezujući ih s gotovo 20 međunarodnih odredišta.


08:45: Dodatak incentive programu zagrebačke zračne luke glavni je razlog dolaska kompanije u Zagreb. Više o tome možete pročitati OVDJE.


08:30: Neke od najvećih Ryanairovih baza uskoro bi mogle dobiti direktnu vezu sa Zagrebom. Radi se o Londonu (Stansted), Milanu (Bergamo), Manchesteru, Dublinu i nizu drugih zračnih luka...


08:25: kompanija u floti ima više od 430 zrakoplova tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala. Prosječna starost zrakoplova Ryanaira iznosi svega 8 godina.


08:23: Početak press konferencije najavljen je za 11 sati i 30 minuta. Na njoj će govoriti predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb te predsjednik Uprave Ryanaira.

bottom of page