top of page

Ryanair najavio tri nove linije

Irski niskotarifni avioprijevoznik u posljednjih je nekoliko dana u distribuciju pustio tri nove linije prema Hrvatskoj za sljedeću ljetnu sezonu.

Ryanair je trenutno u preslagivanju svog reda letenja za sljedeću ljetnu sezonu te su u prodaji dvije tri linije prema Hrvatskoj. Kompanija je ranije najavila povratak u Zračnu luku Rijeka o čemu smo ranije pisali, a očekuje se najava još linija prema Kvarneru.


U međuvremenu je Ryanair u prodaju pustio još dvije nove linije, obje prema zadarskoj zračnoj luci u kojoj u ljetnom redu letenja ima svoju bazu. Trenutno je prema odnosno iz Zračne luke Zadar u prodaji čak 39 međunarodnih linija Ryanaira, od čega su dvije nove:

  • Zadar - Nuremberg - Zadar, od 29. ožujka 2022., dva puta tjedno, svakog utorka i subote do kraja listopada,

  • Zadar - Stockholm Arlanda - Zadar, od 27. ožujka 2022., dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje, do kraja listopada,

  • Zadar - Torino - Zadar, od 28. ožujka 2022., dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka, također do kraja listopada.

Na ove tri nove linije u razdoblju od kraja ožujka do kraja listopada sljedeće godine Ryanair će ponuditi dodatnih gotovo 70 tisuća sjedala.

Ujedno će Nuremberg biti deveto odredište Ryanaira u Njemačkoj iz Zadra (uz Berlin, Bremen, Keln, Dusseldorf Weeze, Frankfurt, Hamburg, Karlsruhe i Memmingen), te treće u Švedskoj (postojeće linije za Vaxjo i Goteborg).


Uz linije prema Zadru, Ryanair prometuje na cjelogodišnjim linijama prema Zagrebu, a sljedećeg ljeta bit će prisutan i u Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Mapa odredišta Ryanaira iz Zadra za ljetni red letenja 2022. godine trenutno izgleda ovako:

Upravo je irski avioprijevoznik najzaslužniji za odličnu statistiku u zadarskoj zračnoj luci. Naime, zahvaljujući ponovnom otvaranju ljetne baze ovog poznatog avioprijevoznika, zadarska je zračna luka u određenim ljetnim mjesecima imala više putnika u odnosu na iste mjesece iz rekordne 2019. godine. S najavom novih linija, kojih se očekuje još do početka ljetnog reda letenja sljedeće godine, možemo očekivati daljnje povećanje broja putnika u Zračnoj luci Zadar.


bottom of page