top of page

Ryanair bazira treći zrakoplov u Zagreb i pokreće 9 novih linija!

Sukladno ranijim najavama, irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, ovog tjedna bazira treći zrakoplov u zagrebačku zračnu luku i pokreće dodatnih 9 novih linija prema poznatim europskim odredištima.

ryanair u zagrebu

Irski Ryanair ovog tjedna u Zagreb bazira svoj treći zrakoplov tipa A320 (iz flote Laude) i pokreće dodatnih 9 novih linija. Radi se o 9 redovnih linija prema europskim odredištima, pri čemu valja istaknuti zanimljiva odredišta poput Dublina, Manchestera i Eindhovena.

Kako smo ranije i najavili, Ryanair ovog tjedna započinje s redovnim operacijama na 9 novih linija prema:

  • Pafosu (Cipar), od 03.12., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • Solunu (Grčka), od 03.12., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • Dublinu (Irska), od 02.12., tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom,

  • Napulju (Italija), od 17.12. dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom,

  • Malti (Malta), od 04.12., dva puta tjedno, utorkom i subotom,

  • Eindhovenu (Nizozemska), od 03.12., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • Malagi (Španjolska), od 01.12., dva puta tjedno, srijedom i subotom,

  • Baselu (Švicarska), od 03.12., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • Manchesteru (Velika Britanija), od 02.12., dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Uzimajući u obzir postojeće linije, jedino Dublin nije novo direktno odredište iz Zagreba, dok je osam ostalih spomenutih odredišta novo i do sada na njima nije bilo redovnih linija.

linije Ryanaira iz Zagreba
Nove linije Ryanaira iz Zagreba

Ryanair će 02. prosinca iz Beča u Zagreb bazirati treći zrakoplov tipa A320 koji će prometovati na novim linijama, čime će ovaj poznati avioprijevoznik imati ukupno 24 redovne međunarodne linije iz zagrebačke zračne luke. Najavljeno je više od 60 tjednih letova iz odnosno prema Zagrebu, što predstavlja više od 22 tisuće sjedala na tjednoj bazi.


Valja istaknuti kako nove linije nisu potpuno orijentirane na dijasporu, što jest slučaj s ostalim linijama koje već prometuju. Također valja naglasiti da Ryanair u Zagrebu nema predstavništvo, pa vrlo često dolazi do problema prilikom prihvata i otpreme putnika na navedenim letovima, kao što je to bio slučaj ovog petka na letu iz Zagreba za Charleroi kada su putnici fizički nasrnuli na djelatnike zračne luke.


Svaku novu liniju analizirat ćemo u zasebnom članku. Hoće li Ryanair najaviti još novih linija iz Zagreba? To ovisi samo o OVOME.

Jeste li već putovati Ryanairom iz Zagreba? Ako jeste, napišite nam vaše iskustvo! Vrlo rado ćemo objaviti vašu priču u našoj kategoriji s drugim putopisima!

bottom of page