top of page

Ruski prijevoznici i u studenome u Hrvatskoj

Ruski avioprijevoznici najavljuju letove prema hrvatskim zračnim lukama i u studenome, prvom mjesecu zimskog reda letenja, kada već tradicionalno većina hrvatskih zračnih luka ima tek minimalan broj letova.

Ruski avioprijevoznici i u studenome najavljuju letove prema Hrvatskoj! Prije nekoliko smo dana pisali o tome kako će Ural Airlines nastaviti povezivati Dubrovnik i Moskvu kroz cijelu zimu (više o tome OVDJE), a sada i S7 Airlines najavljuje letove prema Hrvatskoj u prvoj polovici studenog.


S7 jednom tjedno, petkom, povezuje Moskvu i Pulu (Zračna luka Domodedovo). Iako je kompanija planirala završiti s prometovanjem na ovoj liniji 22. listopada, u prodaji su sada dvije dodatne rotacije, 29. listopada i 05. studenog. Kao i prethodnih zima, u slučaju potražnje, S7 će odraditi ad-hoc charter letove prema Puli.


Nešto više letova S7 najavljuje prema Splitu. Ovaj avioprijevoznik prometuje tri puta tjedno između Moskve i Splita, svakog utorka, četvrtka i subote, a tako će ostati do samog kraja ovog mjeseca - 31. listopada.

S7 najavljuje letove između Moskve i Splita jednom tjedno, subotom, do 14. studenog, a zatim slijedi stanka do travnja sljedeće godine.


Azur Air, ruska charter aviokompanija, najavila je letove prema Zagrebu pred sami početak ove ljetne sezone. Letovi iz Moskve trebali su prometovati sa širokotrupnim zrakoplovima tipa B767-300ER, no do realizacije operacija ipak nije došlo.


Ovaj avioprijevoznik sada najavljuje redovne letove između Zagreba i Zračne luke Vnukovo u Moskvi od 31. listopada, jednom tjedno, svake nedjelje, kroz cijelu zimu! Tek treba vidjeti hoće li doći do realizacije letova, no s obzirom na to da je prvi let najavljen za manje od dva tjedna, za očekivati je da će Azur Air ovog puta ipak poletjeti na navedenoj liniji.

Ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot, do kraja mjeseca prometuje prema Puli, Splitu i Dubrovniku, a u studenome nastavlja s letovima između Moskve i Zagreba, tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote. Prije izbijanja globalne pandemije Aeroflot je na ovoj liniji prometovao svakodnevno.

Nordwind Airlines i Pegas Fly također nastavljaju operirati na liniji između Moskve i Zagreba, dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka kroz cijeli zimski red letenja.


Ovog ljeta hrvatske su zračne luke imale značajan porast linija i sjedala iz ruskih odredišta, a prema trenutno dostupnim informacijama, Zagreb će imati čak tri linije prema glavnom gradu Rusije u predstojećem zimskom redu letenja na kojima će prometovati četiri različita avioprijevoznika.

bottom of page