top of page

Ruski Aeroflot bez letova prema Hrvatskoj ove godine

Aeroflot je u potpunosti otkazao liniju Moskva - Split na koju se planirao vratiti u kolovozu, nema letova u najavi ni prema Dubrovniku i Zagrebu.

Ruski Aeroflot prometovao je prije izbijanja korona krize svakodnevno na liniji Moskva (Zračna luka Sheremetyevo) - Zagreb, i u ljetnom i u zimskom redu letenja.


Linija je obustavljena u trenutku izbijanja pandemije i do danas nije ponovno pokrenuta, a prema najavama iz ove poznate aviokompanije direktnih letova Aeroflota između dva glavna grada neće ni biti ove godine. Kompanija planira napraviti veliko restrukturiranje nakon krize koja je nastala kao posljedica pandemije, a prema trenutnim najavama direktnu zračnu vezu između Moskve i Zagreba možemo ponovno očekivati tek u travnju 2021. godine.


Aeroflot je čak najavio pokretanje svoje sezonske linije Moskva - Split u kolovozu ove godine, aviokarte su već bile i u prodaji, no s obzirom na regulacije na državnim granicama bilo je za očekivati otkazivanje letova što se na kraju i dogodilo.


Treća linija Aeroflota u Hrvatskoj, ona prema Dubrovniku, povučena je iz prodaje još u ožujku pa tako Hrvatska ove godine neće imati direktnu vezu s glavnim gradom Rusije.


Hrvatski nacionalni prijevoznik u ljetnom redu letenja prometuje na liniji Zagreb - St. Petersburg, no i ta je linija otkazana za ovu godinu.


Zadnji posjet Aeroflota Hrvatskoj bio je 02. svibnja ove godine kada je po prvi puta u Zračnu luku Zagreb sletio zrakoplov tipa B777 (na slici gore), prevozeći medicinsku opremu iz Kine preko Moskve u glavni grad Hrvatske.


bottom of page