top of page

Rijeka u svibnju preko 13 tisuća putnika

Zračna luka Rijeka u svibnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 13.083 putnika, značajno više nego u istom mjesecu prošle i pretprošle godine.

Kroz riječku zračnu luku u svibnju je prošlo više od 13 tisuća putnika, što je gotovo na razini iz rekordne 2019. godine kada ih je u istom mjesecu na Krku bilo 17 tisuća. Dobar rezultat nije iznenađenje, Rijeka je u ovogodišnjem ljetnom redu letenja dobila niz novih međunarodnih linija, pa će se dobri rezultati nastaviti i u sljedećim ljetnim mjesecima.


Rijeka je u prvih 5 mjeseci ove godine prihvatila i otpremila nešto više od 20 tisuća putnika, većinu u svibnju i travnju, dok je promet u prva tri mjeseca na mjesečnoj razini bio manji od tisuću putnika.


Brojke bi u lipnju trebale biti značajno više, prije svega zbog boljih punjenja zrakoplova, ali i zbog uvođenja većeg broja tjednih operacija na već postojećim linijama.


Prije samo nekoliko dana prema Rijeci je promet obnovio poljski LOT i Air Baltic, Lufthansa je uvela i liniju iz Munchena, povećao se broj operacija Eurowingsa, a dostupni su i letovi Ryanaira, Croatia Airlinesa, Condora, EasyJeta i drugih.

bottom of page