Rijeka ovog ljeta četiri leta tjedno prema Munchenu

Zračna luka Rijeka ovog će ljeta biti povezana s Munchenom čak četiri puta tjedno, na liniji će prometovati Croatia Airlines i njemačka Lufthansa.

Photo: Lufthansa

Prije svega nekoliko dana riječka je zračna luka objavila ljetni red letenja u kojem je najavljena i ponovna uspostava redovne linije Croatia Airlinesa između Rijeke i Munchena, a koju smo najavili u našim ranijim objavama. Potpuno je logično da Croatia Airlines obnavlja ovu liniju u predstojećoj ljetnoj sezoni, a na istoj će prometovati i njemačka Lufthansa.


Naime, Croatia Airlines od 01. svibnja obnavlja promet na redovnoj liniji između Rijeke i Munchena koja će u prometu biti tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, sve do kraja ljetnog reda letenja - 27. listopada.


Najavljeni su zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala, a na 78 povratnih letova u prodaji je čak 11.856 sjedala kroz cijelu ljetnu sezonu. Croatia na ovoj liniji ima codeshare suradnju s njemačkom Lufthansom pa je iz odnosno prema Rijeci moguće ostvariti brojne konekcije na Lufthansinu mrežu odredišta.

Lufthansa će pak između Munchena i Rijeke prometovati jednom tjedno, subotom, u periodu od 04. lipnja do 29. listopada u popodnevnim satima, čime će između dva grada ukupno biti dostupna četiri leta tjedno.


U totalu će, Lufthansa i Croatia Airlines, u periodu od svibnja do kraja listopada između Rijeke i Munchena ponuditi 15.816 sjedala što je za Rijeku izuzetno važno jer je Munchen u posljednjih nekoliko ljetnih sezona bio glavno čvorište za transfere prema Zračnoj luci Rijeka.


Ovog će ljeta biti dostupan i značajan broj letova iz Frankfurta, kao i niz drugih linija o kojima smo već ranije pisali, pa Rijeka više neće ovisiti isključivo o letovima prema Munchenu kao velikom europskom čvorištu. Svakako je pozitivno što će oba prijevoznika obnoviti promet na ovoj liniji koja s prometom kreće za nešto više od mjesec dana.


Karte za letove između dva grada dostupna su na službenoj web stranici Croatia Airlinesa i Lufthanse!