top of page

Repatrijacijskim letovima 146 hrvatskih državljana dolazi u Zagreb

Letovi Croatia Airlinesa, kako smo objavili ranije, lete na repatrijacijskim letovima iz Italije (Rim, FCO), Švedske (Stockholm, ARN), Portugala (Lisabon, LIS) i Španjolske (Madrid, MAD). Letovi su organizirani od strane Vlade RH.

Photo: Croatia Airlines/LinkedIn

Prvi let koji je sletjeo u Zračnu luku Zagreb jest onaj iz zračne luke u Rimu (broj leta OU8381), na ruti je bio zrakoplov DH8D (reg. 9A-CQB) kapaciteta 76 putnika. U ovom zrakoplovu starom 10 godina bilo je 28 hrvatskih državljana.

Idući je u Zagreb stigao zrakoplov iz Stockholma (broj leta OU8485), na liniji je bio zrakoplov Airbus A319 (reg. 9A-CTH) koji ima 144 sjedala u putničkoj kabini. Zrakoplov je u Zagreb doveo 49 putnika.

Posljednji repatrijacijski let je onaj iz Lisabona (sa zaustavljanjem u Madridu) i na ovoj ruti leti najveći zrakoplov iz flote Croatie Airlines, Airbus A320 (reg. 9A-CTK) sa kapacitetom od 174 sjedala. Zrakoplov se upravo nalazi u zračnom prostoru Frankcuske i u njemu je 69 putnika.

Ukupno, sa ova tri posebna leta, u Hrvatsku će se vratiti 146 hrvatskih državljana koji će nakon ulaska u zemlju morati u 14-dnevnu samoizolaciju.

Ove nedjelje i idućeg četvrtka (05. i 07.04.) Croatia Airlines će odraditi samo jedan komercijalni let, između Zagreba i Frankfurta. U ponedjeljak (06.04.) Croatia Airlines letjeti će jednom između Zagreba i Brusselsa, te jednom između Zagreba i Frankfurta.

bottom of page