top of page

Red letenja ove nedjelje iz 5 hrvatskih zračnih luka

Iako smo tek na polovici rujna, zračni promet u hrvatskim zračnim lukama naglo se smanjuje. Posljedica je to ranijeg otkazivanja sezonskih linija brojnih aviokompanija prema hrvatskim odredištima. Ono što se inače događalo s krajem listopada, odnosno s krajem ljetnog reda letenja, ove godine događa se u rujnu, mjesecu u kojem su hrvatske zračne luke uobičajeno bilježile vrlo dobre rezultate.

Photo: Zadar Airport/FB

Donosimo vam današnji red letenja (nedjelja, 13. rujna) iz 5 hrvatskih zračnih luka, od Pule do Dubrovnika.


Zračna luka Pula


Danas će Zračna luka Pula imati ukupno 12 operacija (po 6 slijetanja i polijetanja) sljedećih aviokompanija: Lufthansa iz Münchena, EasyJet iz Liverpoola, Ryanair iz Londona, Transavia iz Roterdama te Croatia Airlines s dva leta iz Zagreba preko Zadra.


Zračna luka Rijeka


Na Krku će danas biti 8 rotacija komercijalnih zrakoplova: Croatia Airlines iz Münchena, Transavia iz Eindhovena, Eurowings iz Hamburga, a posljednji let prema Rijeci u ovoj sezoni danas će obaviti LOT na liniji iz Varšave.


Zračna luka Zadar


Relativno mali broj operacija danas se očekuje i u Zadru, 16 rotacija: Ryanair iz Kolna, Stuttgarta i Poznana, Croatia Airlines s dva leta iz Zagreba te jednim iz Pule, Lufthansa iz Frankfurta, te Eurowings iz Stuttgarta.


Zračna luka Split


U odnosu na prošlu, ove će nedjelje splitska zračna luka imati značajno manji broj operacija, njih 54: EasyJet iz Basela, Bristola, Glasgowa te tri leta iz Londona, Croatia Airlines iz Münchena, Frankfurta te dva leta iz Zagreba, Lufthansa iz Münchena i Frankfurta, Luxair iz Luxembourga, KLM iz Amsterdama, British Airways s dva leta iz Londona, LOT iz Varšave, Smartwings iz Praga, Condor iz Frankfurta i Düsseldorfa, Austrian iz Beča, Air Serbia iz Beograda, Ryanair iz Stuttgarta, Windrose iz Kijeva, Transavia iz Pariza te Eurowings iz Düsseldorfa.


Zračna luka Dubrovnik


Dubrovačka zračna luka za danas, 13. rujna, u najavi ima 46 operacija zrakoplova sljedećih aviokompanija: Croatia Airlines iz Rima, Frankfurta, Pariza, Düsseldorfa, Münchena te dva leta iz Zagreba, EasyJet iz Londona i Bristola, Transavia iz Pariza, Lufthansa iz Münchena i Frankfurta, Air France iz Pariza, Vueling iz Rima i Barcelone, Iberia iz Madrida, Austrian iz Beča, Ryanair iz Dublina, Windrose iz Kijeva te Eurowings iz Düsseldorfa.


Jasno je, turistička će sezona ove godine završiti ranije nego što je to uobičajeno. S obzirom na to da većina linija prema Hrvatskoj prometuje upravo zahvaljujući turističkoj potražnji, očekivano se smanjuje i broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama. Postavlja se pitanje tko će prometovati prema zračnim lukama na obali u listopadu kada već u rujnu završavaju prometovati sezonske linije koje inače prometuju prema Hrvatskoj do samog kraja listopada?

bottom of page