top of page

Red letenja Croatia Airlinesa u siječnju 2021. godine

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za siječanj 2021. godine. Donosimo vam mrežu odredišta i broj tjednih letova na svim međunarodnim linijama s polaskom iz Zagreba.

Croatia Airlines u siječnju sljedeće godine povezivat će Zagreb s 10 međunarodnih odredišta. Iz navedenog broja isključena je linija Zagreb - London - Zagreb na kojoj Croatia Airlines ima otvorenu prodaju na određene datume, no s obzirom na to da je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo izdala NOTAM kojim su zabranjeni direktni letovi između Velike Britanije i Hrvatske, prometovanje na ovoj liniji ovisit će o razvoju epidemiološke situacije. Podsjećamo, ulazak putnika iz Velike Britanije zračnim putem u Republiku Hrvatsku trenutno nije dozvoljen (bilo direktnim letom ili uz presjedanje).


Hrvatski će nacionalni avioprijevoznik nastaviti prometovati svakodnevno na dvije linije iz Zagreba; prema Amsterdamu i Frankfurtu. Linija Zagreb - Frankfurt imat će minimalno dva leta tjedno što bi trebalo biti i više nego dovoljno u pogledu kapaciteta.


Linija Zagreb - Brisel prometovat će dva puta tjedno, petkom i nedjeljom, a istim danima prometovat će i linija Zagreb - Pariz.


Linija Zagreb - Rim (via Split) u siječnju će imati tri leta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i nedjelje.


Linija Zagreb - Kopenhagen prometovat će dva puta tjedno, srijedom i petkom (dodatni letovi dostupni su u subotu i nedjelju, 02. i 03.01.2021.),


Letovi iz Zagreba prema Sarajevu i Skopju prometovat će dva puta tjedno, prema Sarajevu četvrtkom i nedjeljom, prema Skopju ponedjeljkom i petkom.


Linija Zagreb - Zurich u siječnju će prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom (dodatan let u subotu, 02.01.), dok će linija Zagreb - Beč prometovati svega jednom tjedno, srijedom.

Mreža odredišta Croatia Airlinesa u siječnju 2021., photo: greatcirclemap.com

Linija iz Zagreba za Kopenhagen trenutno je vremenski (i u nautičkim miljama) najdulja linija u mreži hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Radi se o letovima OU480/481 na kojima putovanje u prosjeku traje nešto više od 120 minuta, osobito u zimskim mjesecima kada na ovoj liniji prometuje zrakoplov tipa DashQ400 koji ima značajno manju maksimalnu brzinu u odnosu na zrakoplove iz Airbus 320 obitelji.

bottom of page