top of page

B777 Qatar Airwaysa u Dohu odveo 350 navijača

Širokotrupni zrakoplov tipa B777-300ER Qatar Airwaysa večeras je iz Zagreba odveo 350 putnika, većinom navijača hrvatske reprezentacije koji će u sutra u Al Khoru bodriti hrvatske nogometaše u prvoj utakmici protiv Maroka.

Kako smo ranije i najavili, Qatar Airways je zbog održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva povećao svoj kapacitet na redovnoj liniji prema Zagrebu. Jučer je u zagrebačku zračnu luku sletio B787-8, dok je danas u Zagrebu bio širokotrupni zrakoplov tipa B777-300ER, registarske oznake A7-BEB, star svega 8 godina.


Zrakoplov je iza 17 sati poletio iz zagrebačke zračne luke s više od 350 putnika, uglavnom navijača koji će bodriti nogometnu reprezentaciju na prvoj utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu protiv Maroka.

B777-300ER bio je redovan gost u zagrebačkoj zračnoj luci prije izbijanja globalne pandemije, na redovnoj liniji Emiratesa za Dubai. Bilo je povremenih dolazaka i u lockdownu, uglavnom samo s teretom, no od onda ovaj tip zrakoplova nije dolazio na redovnim linijama. Qatar Airways će ovaj tip zrakoplova do kraja održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva poslati u Zagreb još nekoliko puta, moguće i više nego što je trenutno planirano, ovisno o plasmanu hrvatske reprezentacije na ovom izdanju Svjetskog prvenstva.


Valja spomenuti kako će večeras u 23 sata iz Zagreba prema Dohi poletjeti i zrakoplov Croatia Airlinesa na charter letu za Dohu, također pun hrvatskih navijača. Planiran je zrakoplov tipa A319, 9A-CTN, kapaciteta 150 putnika.

bottom of page