top of page

Qatar nastavlja sa širokotrupnim zrakoplovima prema Zagrebu

Jučerašnja pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije protiv Japana osigurala je veći kapacitet Qatar Airwaysa na redovnoj liniji između Zagreba i Dohe u sljedećim danima.

Zbog pobjede hrvatske nogometne reprezentacije u jučerašnjem ogledu s Japanom, Qatar Airways promijenio je tip zrakoplova na liniji između Zagreba i Dohe u sljedećim danima. Naime, kako smo ranije i najavili, službeni avioprijevoznik ovog natjecanja povećao je kapacitet na redovnoj liniji između Zagreba i Dohe te tako odgovorio na povećanu potražnju.


Naime, hrvatski će nogometaši ponovno istrčati na teren u novoj utakmici protiv Brazila već ovog petka, pa je Qatar Airways, umjesto manjeg zrakoplova tipa A320, prema Zagrebu odlučio poslati veći kapacitet, najavljeni su zrakoplovi tipa B777-300ER kojeg smo već mogli vidjeti u glavnom gradu Hrvatske od početka Svjetskog nogometnog prvenstva.

Qatar Airways šalje širokotrupne zrakoplove s nešto više od 350 sjedala u putničkoj kabini, ovaj tip zrakoplova najavljen je 8., 10. te 11. prosinca.


Oni koji odluče putovati na utakmicu između Hrvatske i Dohe, trenutno mogu kupiti povratnu kartu na direktnom letu Qatar Airwaysa s polaskom iz Zagreba 08. prosinca te povratkom iz Dohe 10. prosinca. Cijena karte na direktnom letu iznosi gotovo 15 tisuća kuna!

Širokotrupni zrakoplovi Qatar Airwaysa u Zagrebu su redovno parkirani na poziciji E8R, odnosno izlazu 28. To je ujedno jedina parking pozicija na kojoj širokotrupni zrakoplov ovog tipa može biti parkiran na novom putničkom terminalu, a da se pritom ukrcaj odnosno iskrcaj putnika vrši putem mosta.

Trenutno nema najavljenih širokotrupnih zrakoplova na ovoj liniji nakon 11. prosinca, no u slučaju pobjede nad Brazilom, Qatar Airways će reagirati povećanjem kapaciteta, baš kao i ovog puta.


Putničke agencije nude odlazak na utakmicu što uključuje i charter let. U slučaju uspješne prodaje, moguće je da će iz Zagreba ovog četvrtka poletjeti još neka kompanija, a ne samo Qatar Airways. Navijači u Katar putuju i drugim kompanijama, poput Lufthanse i Air Francea, iako je putovanje dulje, povratne karte su značajno povoljnije nego što je to slučaj kod službenog avioprijevoznika ovog svjetskog prvenstva.

bottom of page