top of page

Qatar Airways u kolovozu otkazao čak 6 od 9 planiranih letova za Zagreb

Qatar Airways dijeli sudbinu svih drugih avioprijevoznika. Kompanija je sredinom kolovoza obnovila promet na liniji Doha - Zagreb no od planiranih devet, obavila je svega tri leta!

Qatar Airways se u Zagreb vratio 01. srpnja s tri leta tjedno (ponedjeljkom, srijedom i petkom). Od planiranih 14 letova u srpnju, kompanija je obavila svega četiri leta i zatim ponovno otkazala zagrebačku liniju do sredine kolovoza.


Ništa bolja situacija nije ni u kolovozu. Qatar Airways je prvi let prema Zagrebu obavio 12. kolovoza te je do kraja ovog mjeseca trebao imati 9 letova na ovoj liniji. Aktivna su bila svega tri leta (12., 17. i 26.08.) dok je ostalih 6 polazaka otkazano (uključujući i sljedeći planirani let, 31.08.).

Screenshot: qatarairways.com

Najveći problem ove kompanije svakako jest slaba potražnja, Qatar Airways prema Zagrebu koristi svoj najmanji zrakoplov iz flote, Airbus A320, kapaciteta svega 132 sjedala no ni na njima ne može postići zadovoljavjući broj putnika. Činjenica jest da je 70% planiranih letova otkazano na liniji između Dohe i Zagreba a to svakako nije podatak koji ulijeva povjerenje onom malom broju putnika koji mora putovati ovom aviokompanijom. U tom smislu nadamo se boljoj statistici u rujnu.

bottom of page