Qatar Airways s planirana tri, spao na jedan let tjedno prema Zagrebu!

Qatar Airways najavio je redovne letove na liniji Doha - Zagreb tri puta tjedno kroz listopad. Kompanija je od 10. listopada otkazala brojne polaske na liniji prema Zagrebu.

Zrakoplovi Qatar Airwaysa do 09. listopada na liniji Doha - Zagreb prometuju prema planu, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Od 10. listopada kompanija nudi tek jedan let tjedno, svakog petka, dok su letovi ponedjeljkom i srijedom otkazani.

U posljednjem tjednu listopada, od 26. do 31.10, Qatar Airways neće prometovati na liniji Doha - Zagreb.

Kompanija u prodaji drži tri tjedna leta u studenome, no zapravo je već sada jasno da do realizacije svih trenutno najavljenih letova neće doći. Pitanje je hoće li Qatar Airways zadržati jedan let tjedno na ovoj liniji i u sljedećim mjesecima, ili će se kao i brojni drugi avioprijevoznici privremeno povući iz zagrebačke zračne luke.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320, koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 132 sjedala. U prošlogodišnjem ljetnom redu letenja kompanija je u samoj špici sezone prema Zagrebu letjela čak dva puta dnevno sa zrakoplovima tipa A321, kapaciteta 182 sjedala, a sada je, zbog vrlo niske potražnje, linija spala na svega jedan let tjedno.


Emirates se u potpunosti povlači iz Zagreba!

Odlazi i Flydubai?!


Nakon potpunog povlačenja Emiratesa i partnerske kompanije FlyDubai, Qatar Airways ostaje jedini prijevoznik koji glavni grad Hrvatske povezuje sa Bliskim istokom. Ovaj avioprijevoznik redovni je korisnik zagrebačke zračne luke od svibnja 2012. godine.