top of page

Qatar Airways s planirana tri, spao na jedan let tjedno prema Zagrebu!

Qatar Airways najavio je redovne letove na liniji Doha - Zagreb tri puta tjedno kroz listopad. Kompanija je od 10. listopada otkazala brojne polaske na liniji prema Zagrebu.

Zrakoplovi Qatar Airwaysa do 09. listopada na liniji Doha - Zagreb prometuju prema planu, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Od 10. listopada kompanija nudi tek jedan let tjedno, svakog petka, dok su letovi ponedjeljkom i srijedom otkazani.

U posljednjem tjednu listopada, od 26. do 31.10, Qatar Airways neće prometovati na liniji Doha - Zagreb.

Kompanija u prodaji drži tri tjedna leta u studenome, no zapravo je već sada jasno da do realizacije svih trenutno najavljenih letova neće doći. Pitanje je hoće li Qatar Airways zadržati jedan let tjedno na ovoj liniji i u sljedećim mjesecima, ili će se kao i brojni drugi avioprijevoznici privremeno povući iz zagrebačke zračne luke.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320, koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 132 sjedala. U prošlogodišnjem ljetnom redu letenja kompanija je u samoj špici sezone prema Zagrebu letjela čak dva puta dnevno sa zrakoplovima tipa A321, kapaciteta 182 sjedala, a sada je, zbog vrlo niske potražnje, linija spala na svega jedan let tjedno.


Emirates se u potpunosti povlači iz Zagreba!

Odlazi i Flydubai?!


Nakon potpunog povlačenja Emiratesa i partnerske kompanije FlyDubai, Qatar Airways ostaje jedini prijevoznik koji glavni grad Hrvatske povezuje sa Bliskim istokom. Ovaj avioprijevoznik redovni je korisnik zagrebačke zračne luke od svibnja 2012. godine.

bottom of page