top of page

Qatar Airways reducira broj letova prema Zagrebu

Qatar Airways, član One World alijanse, sredinom prosinca smanjuje broj tjednih rotacija između Dohe i Zagreba.

Qatar Airways reducirat će broj tjednih letova između Dohe i Zagreba. Vijest i nije iznenađenje s obzirom na to da smo iz više izvora dobili informaciju kako je popunjenost zrakoplova na ovoj liniji razmjerno niska, pa avioprijevoznik nema drugog izbora. Naime, s obzirom na to da je broj dolazaka u Hrvatsku iz Azije još uvijek na niskoj razini, Qatar nema toliko široku bazu transfernih putnika koji su bili okosnica linije prema Zagrebu prije izbijanja globalne pandemije.


Do subote, 18. prosinca, Qatar Airways najavljuje tri leta tjedno između Dohe i Zagreba, svakog ponedjeljka, srijede i subote, što je zapravo vrlo dobro u odnosu na samu potražnju, no Qatar s tri leta tjedna nudi fleksibilnost u odabiru datuma putovanja. Od sredine prosinca ukida se let ponedjeljkom te će linija prometovati svega dva puta tjedno, srijedom i subotom, a isti broj tjednih rotacija predviđen je sve do kraja siječnja sljedeće godine.

Na liniji između Dohe i Zagreba Qatar Airways koristi uskotrupne zrakoplove tipa A320, najmanje u svojoj floti. Sve dok ne dođe do znatnijeg otvaranja država u Aziji i dok putnici iz tih zemalja ponovno ne krenu u većem broju turistički posjećivati Hrvatsku, ovaj će avioprijevoznik "plesati" između nekoliko tjednih polazaka prema glavnom gradu Hrvatske, upravo se to događa još od izbijanja same pandemije.

Naravno, veću potražnju ne moramo ni očekivati do sljedeće ljetne sezone, pri čemu će potražnju diktirati političke odluke pojedinih država i njihove mjere vezane uz međunarodna putovanja. Dva leta tjedno između Dohe i Zagreba svakako nisu dovoljna za fleksibilnost prilikom organizacije putovanja, osobito ne u vrijeme Božića i Nove godine kada će se ipak određeni broj putnika odlučiti na daleka putovanja.

bottom of page