top of page

Qatar Airways povećava broj rotacija prema Zagrebu

Qatar Airways, član OneWorld alijanse, od nedjelje, 27. ožujka, povećava broj tjednih rotacija na redovnoj liniji između Dohe i Zagreba.

S prvim danom ljetnog reda letenja (nedjelja, 27. ožujka), Qatar Airways povećava broj tjednih rotacija između Zagreba i Dohe. Naime, linija je do sada prometovala od 2 do 3 puta tjedno, a prije izbijanja globalne pandemije ova je linija prometovala kroz cijelu godinu čak dva puta dnevno.


Qatar Airways se u Zagrebu nije ni približio broju tjednih rotacija iz ljetne sezone 2019. godine, a očito je da se to neće dogoditi ni ovog ljeta. Ipak, primjetan je pozitivan pomak jer će od ove nedjelje između Dohe i Zagreba biti dostupno čak 5 tjednih letova.


Dva leta tjedno iz Zagreba će polaziti u jutarnjim, a tri u popodnevnim satima.


U razdoblju od 27. ožujka do 30. travnja Qatar Airways planira ukupno 25 povratnih letova između Dohe i Zagreba a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 132 sjedala (od toga 12 sjedala u poslovnoj klasi).

Ukupno će, u spomenutom razdoblju, ovaj avioprijevoznik između dva grada ponuditi 6 tisuća sjedala u ekonomskoj te 600 u poslovnoj klasi.


Uz Qatar Airways, u Zagrebu je prisutan i FlyDubai koji također odnosi određeni broj transfernih putnika prema Aziji i Australiji, no većina transfernih putnika odlučuje se za letove Turkish Airlinesa kojih je značajno više u odnosu na druga dva prijevoznika.


Tek treba vidjeti koliko će tjednih letova Qatar Airways planirati prema Zagrebu u špici ljetne sezone, no nema najave o uvođenju linije prema Dubrovniku koja je prije globalne pandemije bila planirana za ljetni red letenja 2020. godine.

bottom of page