top of page

Qatar Airways ponovno otkazao letove za Zagreb

Qatar Airways ponovno je otkazao letove na liniji Doha - Zagreb u periodu od sljedeća dva tjedna, baš kao što je to bilo u srpnju i kolovozu ove godine.

Svega nekoliko dana nakon našeg posljednjeg članka o Qatar Airwaysu u kojem smo pisali o postotku otkazanih letova ove aviokompanije na liniji Doha - Zagreb, uslijedila je nova loša vijest - Qatar Airways otkazao je sve letove na ovoj liniji do 19. rujna ove godine.


Kompanija je jučer, 02. rujna, odradila let na ovoj liniji i zbog niske potražnje otkazala sve planirane letove do 19. rujna ove godine. Linija Qatar Airwaysa Doha - Zagreb prije svega služi velikom broju turista iz Azije koji se njome koriste kako bi u ljetnoj sezoni (ali i izvan nje) došli u Hrvatsku. Već je opće poznato da putnika sa azijskog tržišta ove godine zapravo i nema, a zbog svojih povoljnih cijena i brojnih destinacija Qatar je ujedno bio odabir brojnih hrvatskih i slovenskih državljana za putovanja prema dalekim odredištima, no malo je onih koji se danas odlučuju za takva putovanja.


Upravo iz tih razloga Qatar Airways ne može ostvariti zadovoljavajuće punjenje svojih zrakoplova na ovoj liniji što na kraju vodi do čestih otkazivanja. Kako smo već više puta naveli, kompanije svoj red letenja uglavnom prilagođavaju u periodu od 2 do 3 tjedna unaprijed, pa je isto učinio i Qatar Airways, otkazujući sve planirane letove na ovoj liniji u sljedeća dva tjedna.


Postavlja se pitanje hoće li se Qatar uopće vratiti ove jeseni i zime u Zagreb. Ako kompanija u srpnju, kolovozu i rujnu ne može postići zadovoljavajući load factor (postotak popunjenosti putničke kabine), onda je gotovo sigurno da to neće biti moguće ni u mjesecima koji su pred nama, kada je prosječna popunjenost na liniji ionako manja u odnosu na ljetne mjesece.


Ako se Qatar Airways odluči ipak održavati ovu liniju, jedno je sigurno - nastavit će se brojna otkazivanja pojedinih letova, kao što je to bio slučaj i do sada. Do kada? Do oporavka tržišta što se svakako neće dogoditi u mjesecima koji su pred nama.

bottom of page