top of page

Qatar Airways ovog ljeta tri puta tjedno za Zagreb

Qatar Airways povećao je broj tjednih rotacija na liniji između Dohe i Zagreba na tri tjedna leta. Navedeni broj operacija kompanija planira zadržati do kraja rujna ove godine.

Qatar Airways trenutno prometuje tri puta tjedno između Dohe i Zagreba, svakog ponedjeljka, srijede i subote. Isti broj tjednih letova planiran je kroz cijelu ljetnu sezonu, do kraja rujna ove godine.


Podsjećamo, Qatar Airways pokrenuo je redovnu liniju prema Zagrebu u svibnju 2012. godine. U početku su se letovi odvijali preko Budimpešte, a ubrzo je kompanija uspostavila direktan let između Dohe i Zagreba te kontinuirano povećavala broj tjednih operacija. U ljeto 2019. godine ovaj je avioprijevoznik između Dohe i Zagreba prometovao čak dva puta dnevno.

Po izbijanju globalne krize uzrokovane pandemijom Qatar Airways suspendirao je letove prema Zagrebu, a zatim je u ljetnom redu letenja prošle godine prometovao jednom tjedno prema Zagrebu, suspendirajući liniju čak i u špici ljetne sezone.

Od početka ove godine Qatar Airways uredno prometuje prema Zagrebu, ranije jednom tjedno, dok je broj letova od svibnja povećan na ukupno tri.

U razdoblju od 12. lipnja do 30. rujna Qatar Airways obavit će 48 povratna leta između Dohe i Zagreba, nudeći ukupno 12.672 sjedala u oba smjera, značajno manje nego u ljeto 2019. godine, što je, s obzirom na nisku potražnju, logično.

Na liniji nastavljaju prometovati najmanji zrakoplovi u floti ovog avioprijevoznika, A320 (kapaciteta 132 sjedala). iako je kompanija na ovoj liniji u razdoblju od 26. svibnja do 05. lipnja tri puta koristila veće zrakoplove tipa A321, no očito iz tehničkih razloga s obzirom na to da booking nije bio zadovoljavajuć ni za manje zrakoplove koji su inače najavljeni na ovoj liniji.

U subotu, 12. lipnja, Qatar Airways po prvi puta će sletjeti u Zračnu luku Pula na charter liniji iz Dohe. Dolazak je najavljen u 13 sati i 50 minuta sa zrakoplovom tipa A320 (QR7152), dok je polijetanje najavljeno istog dana u 15 sati i 20 minuta prema Dohi.

Qatar Airways do izbijanja globalne pandemije bio je jedan od glavnih prijevoznika (uz Turkish Airlines, Emirates i Korean Air) kojim su turisti iz Kine, Južne Koreje, Tajlanda, Japana, Australije i drugih zemalja dolazili u Republiku Hrvatsku. Spomenete su zemlje još uvijek zatvorene i u ovoj ljetnoj sezoni ne možemo očekivati značajan broj turističkih dolazaka u Republiku Hrvatsku, što je glavni razlog relativno malog broja tjednih letova ovog avioprijevoznika prema Zagrebu.

bottom of page