top of page

B777 Qatar Airwaysa u Zagrebu u vrijeme nogometnog prvenstva

Qatar Airways, član One World alijanse, u posljednja je dva dana napravio izmjene tipa zrakoplova na više međunarodnih linija, uključujući i onu prema Zagrebu. Radi se o operativnim promjenama zbog održavanja svjetskog nogometnog prvenstva zbog kojeg se očekuje velika potražnja na letovima prema ovoj državi.

Kako smo ranije izvijestili, Qatar Airways je u razdoblju od 17. studenog do 20. prosinca ove godine planirao svakodnevne letove na liniji između Dohe i Zagreba, a na istoj su bili najavljeni isključivo širokotrupni zrakoplovi tipa B787-8, popularni Dreamlineri.


Nakon posljednjih izmjena, broj tjednih letova se nije promijenio, no jesu tipovi zrakoplova ovisno o datumu operacija. Naime, kompanija i dalje planira svakodnevne letove na spomenutoj liniji u razdoblju od 17. studenog do 21. prosinca, no mijenja se broj ponuđenih sjedala.

Naime, uskotrupni zrakoplov A320 u navedenom je razdoblju sada najavljen na 17 rotacija, zrakoplov tipa B787-8 je planiran na 12 rotacija, veći B787-9 na jednoj, a na čak 5 rotacija planiran je B777-300ER koji je u Zagreb ranije svakodnevno dolazio na redovnoj liniji Emiratesa iz Dubaija.


Qatar Airways već sada prilagođava tip zrakoplova potražnji iz Hrvatske, koja će svakako ovisiti o eventualnom prolasku skupine naše reprezentacije. Primjerice, reprezentacija Hrvatske igra utakmicu protiv reprezentacije Maroka 23.11., dan prije iz Zagreba prema Dohi ide najveći najavljeni zrakoplov na ovoj liniji - B777-300ER. Isto vrijedi i za utakmicu 27.11. protiv Kanade, dok će dan prije utakmice protiv Belgije iz Zagreba prema Dohi poletjeti B787-9.

Osim navijača, ovu liniju koristit će i oni koji odlaze na odmor u daleke krajeve upravo u zimskim mjesecima. Nakon 21. prosinca Qatar Airways trenutno ne planira nastaviti svakodnevne letove prema odnosno iz Zagreba.


Za usporedbu, A320 koji će u vrijeme Mundijala također dolaziti u Zagreb ima kapacitet od 132 sjedala, dok će B777-300ER na jednom letu moći prevesti čak 352 putnika!

bottom of page