top of page

Qatar Airways izmijenio red letenja za Zagreb

Qatar Airways napravio je veće operativne izmjene na svojim redovnim linijama za predstojeći ljetni red letenja, uključujući i liniju između Dohe i Zagreba.

Linija Qatar Airwaysa između Dohe i Zagreba trenutno prometuje uredno, tri puta tjedno, svake srijede, subote i nedjelje. Kompanija će isti broj rotacija zadržati u veljači i ožujku, a sukladno dostupnim podacima, početak travnja odnosno ljetnog reda letenja trebao bi rezultirati i većim brojem tjednih letova na ovoj liniji.


Qatar Airways planira na samom početku travnja povećati broj operacija s tri na četiri leta tjedno (dodaju se letovi petkom), a od kraja svibnja najavljena su dodatna tri tjedna leta, čime bi Qatar Airways trebao imati svakodnevne letove iz odnosno prema Zagrebu!


Jutarnji polasci iz Zagreba najavljeni su ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, a popodnevni utorkom, petkom, subotom i nedjeljom. Svakodnevni letovi najavljeni su za cijelu ljetnu sezonu, a hoće li doći do redukcija to ćemo tek vidjeti. Nema sumnje da će Qatar Airways smanjiti broj tjednih operacija u slučaju da potražnja ne bude na očekivanoj razini.


Na svim letovima između Dohe i Zagreba Qatar Airways najavljuje najmanje zrakoplove iz svoje flote - Airbus A320, a s obzirom na to da nas krajem ove godine očekuje i svjetsko nogometno prvenstvo, za očekivati je i poneki dolazak širokotrupnih zrakoplova na ovoj liniji.

bottom of page