top of page

Qatar Airways i u studenome svega jednom tjedno prema Zagrebu

Qatar Airways smanjio je promet prema Zagrebu još krajem rujna, a linija će s minimalnim brojem tjednih operacija prometovati i u studenome.

Qatar Airways otkazao je polaske ponedjeljkom i srijedom te će na liniji Doha - Zagreb prometovati svega jednom tjedno, petkom kroz cijeli studeni.


Linija Doha - Zagreb u normalnim je okolnostima prometovala čak 2 puta dnevno, zrakoplovima tipa A320 te A321, no od izbijanja globalne pandemije ova je kompanija vrlo često mijenjala red letenja prema Zagrebu, otkazujući operacije i u srpnju i u kolovozu na period od dva do tri tjedna.

Od rujna kompanija prometuje na ovoj liniji svega jednom tjedno, petkom, a jedan let tjedno najavljen je i za studeni.

Qatar Airways će u studenome imati jutarnji polazak iz Dohe prema Zagrebu, dok je odlazak iz Zagreba planiran u 15 sati i 35 minuta. Dolazak u Dohu je u 23 sata, što putnicima iz glavnog grada Hrvatske omogućuje presjedanje na brojne letove ove kompanije prema nizu destinacija u Aziji.


Ipak, svega jedan let tjedno nije zadovoljavajuć, kompanija na ovaj način putnicima ne nudi fleksibilnost u odabiru datuma putovanja pa slaba popunjenost ove linije (uz samu pandemiju i restrikcije u putovanju) nije pretjerano iznenađenje.


Izgledno je da će se u trenutku smirivanja situacije Qatar Airways ponovno vratiti u Zagreb s značajno većim brojem tjednih letova, no na to ćemo morati još pričekati. Privremeni prekid prometovanja na ovoj liniji je svakako moguć, osobito u zimskim mjesecima koji su pred nama.

bottom of page