top of page

Qatar Airways 3 puta tjedno za Dohu, danas prvi let iz Dubaija!

Qatar Airways, član OneWorld alijanse, u listopadu planira zadržati tri tjedna leta između Dohe i Zagreba.

A350 u Zagrebu, photo: Josip Markuz

Qatar Airways i u listopadu ove godine nastavlja prometovati redovno između Dohe i Zagreba, tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i subote.


Kompanija će i sljedećeg mjeseca na ovoj liniji prometovati sa zrakoplovima tipa A320 pa će između Dohe i Zagreba u listopadu biti dostupno ukupno 3.744 sjedala. Qatar Airways je još uvijek daleko u vidu kapaciteta kojeg je kompanija nudila na liniji prema odnosno iz Zagreba u jesen 2019. godine. Naime, ovaj je prijevoznik tada prometovao prema Zagrebu dva puta dnevno, dok su sada dostupna svega tri leta tjedno.

Reducirani broj tjednih operacija nije nikakvo iznenađenje. Naime, liniju Qatar Airwaysa prema Zagrebu u većem su broju koristili turisti iz Južne Koreje, Japana, Kine i Australije, a turista iz tih zemalja nema od izbijanja globalne pandemije. Podsjećamo, za ljeto 2019. godine ovaj je avioprijevoznik planirao značajno povećati kapacitet prema Zagrebu, uvodeći širokotrupne zrakoplove tipa B787-8 na jednom dnevnom letu prema glavnom gradu Hrvatske, no iz očitih razloga to se nije dogodilo.

Danas prvi let za Dubai

Nakon niza odgoda, kako smo i najavili prije nekoliko dana, u Zagreb se danas nakon dulje pauze vraća i FlyDubai. Ovaj niskotarifni avioprijevoznik od danas povezuje Dubai i Zagreb. Podsjećamo, upravo je ova kompanija bila zamjena za poznatiji Emirates u zimskom redu letenja u zagrebačkoj zračnoj luci.


POVRATAK FlyDubaija u Zagreb!


FlyDubai će od danas do kraja studenog prometovati dva puta tjedno između Zagreba i Dubaija, svakog četvrtka i subote, a zatim bi trebalo doći do povećanja broja tjednih rotacija. Na prvoj rotaciji FlyDubaija danas prometuje zrakoplov tipa B737 MAX8, a kako doznajemo, iz Zagreba put Dubaija danas odlazi svega 33 putnika. Na prvom letu prema Zagrebu ukupno je 34 putnika.


Uz FlyDubai i Qatar Airways, odlične konekcije prema odredištima u Aziji nudi i Turkish Airlines koji u listopadu prometuje na dvije linije prema Hrvatskoj, više o tome možete pročitati OVDJE.

bottom of page