Prvih 6 mjeseci s vama!

30. ožujka Croatian Aviation je postao je dostupan javnosti. Naša je web stranica od tog datuma dostupna svima koji putuju zrakoplovima (ili to tek planiraju), što znači da smo sa zadnjim danom rujna "proslavili" svojih prvih 6 mjeseci djelovanja.

Od tog, 30. ožujka, stvari se kreću razvijati velikom brzinom. Potpuno nepoznati portal postao je dnevno štivo za mnoge, što nas raduje i daje nam motivaciju za daljnji rad.

Od 30. ožujka do 30. rujna naša je web stranica zabilježila preko 250.000 posjeta čitatelja!

U prvih 6 mjeseci objavili smo preko 670 članaka (u prosjeku gotovo 4 objave dnevno) u našim kategorijama: Novosti, #AVgeek, Povoljni letovi, Analize te posebnoj kategoriji COVID19.

Odgovorili smo na više od 1000 upita naših čitatelja (pritom smo dobili brojne pohvale, savjetovali smo brojne putnike, pomogli im pronaći aviokarte na određenim linijama itd.).


U ovom kratkom periodu, dali smo i nekoliko intervjua drugim medijima koji su se zainteresirali za ovaj projekt i prepoznali naš rad i trud. Naše se objave mogu pronaći u brojnim medijima koji gotovo svakodnevno prenose naše vijesti, poput: Index.hr, Poslovni Dnevnik, 24 sata, N1 televizija, Hrvatska turistička zajednica (HTZ), Jutarnji list, Novi list, Slobodna Dalmacija, Pomorac.net, Total Croatia News, HrTurizam, Tportal, Putoholičari, Seebiz i brojni drugi.


Osim nacionalnih, naše objave možete pronaći i u brojnim regionalnim medijima, doslovno u svakom kutku Hrvatske. Ima nas i van granica zemlje, na portalima specijaliziranim za hrvatsku dijasporu. Moramo istaknuti i odličnu suradnju sa našim zračnim lukama, hvala svim djelatnicima koji nam, bez zadrške, pružaju informacije koje kasnije prezentiramo vama čitateljima. Isto vrijedi i za aviokompanije koje prometuju prema Republici Hrvatskoj, a osobito smo zadovoljni komunikacijom sa naše dvije domaće aviokompanije: Croatia Airlinesom i Trade Airom.

Naša Facebook stranica aktivna je od prvog dana, dok je LinkedIn profil aktivan od svibnja. Nastavljamo rasti na društvenim mrežama. U 6 mjeseci rada, naše je objave samo na Facebooku vidjelo preko 2 milijuna korisnika!

Donosimo vam TOP 5 najčitanijih članaka na našem portalu u prvih 6 mjeseci našeg djelovanja:

  1. British Airways ukida linije prema Zagrebu, Splitu i Puli

  2. Croatia Airlines - red letenja za kolovoz 2020.

  3. Hoće li se Emirates, Korean, Air Canada i ostali vratiti u Zagreb iduće godine?

  4. Trade Air preuzeo novi A320!

  5. Lufthansa otkazala liniju Frankfurt - Zagreb do proljeća 2021.

Ovim putem želimo se zahvaliti vama, dragi čitatelji i partneri, na povjerenju i na podršci koju nam pružate, to je motiv da se Croatian Aviation, danas broj 1. portal iz avioindustrije u Republici Hrvatskoj, nastavi razvijati. Mi ćemo i dalje pravovremeno izvještavati javnost o novostima iz avioindustrije u Hrvatskoj - profesionalno i objektivno, kao što smo to činili i do sada.

Uredništvo Croatian Aviationa