top of page

Prvi let Aeroflota za Pulu i Croatia Airlinesa iz Munchena za Rijeku

Ruski i hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot i Croatia Airlines, danas su odradili prve letove u ovoj ljetnoj sezoni. Aeroflot iz Moskve za Pulu, Croatia Airlines iz Munchena za Rijeku.

Photo: Pula Airport

Kako smo ranije i najavili, ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot, objavio je da će u ljetnom redu letenja ove godine uvesti redovnu međunarodnu liniju između Moskve i Pule.


Kompanija je najavila svakodnevne letove na ovoj liniji do kraja rujna, no s obzirom na nisku potražnju na određenim polascima, neki od letova su otkazani. Iako je prvi let bio planiran za 01. lipanj, Aeroflot je danas, 03. lipnja, po prvi puta sletio u Zračnu luku Pula na redovnoj liniji iz Moskve.

Na prvom letu kompanija je koristila svega 5 godina star zrakoplov tipa A321, kapaciteta 183 putnika. Kako doznajemo iz pulske zračne luke, na prvom letu iz Moskve prema Puli bilo je 145 putnika, dok je u suprotnom smjeru bilo njih 8.


Što je water salute?


Po slijetanju u Pulu, zračna luka svečano je dočekala zrakoplov ruskog nacionalnog avioprijevoznika tradicionalnim vodenim pozdravom.

 

Prvi let ove sezone na liniji Munchen - Rijeka - Munchen


Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, danas je obavio prvu rotaciju ove sezone između Munchena i Rijeke, priređen je svečani doček u zajedničkoj organizaciji aviokompanije, Zračne luke Rijeka i Turističke zajednice Kvarnera.

Photo: Croatia Airlines

Zrakoplov tipa DashQ400 kapaciteta 76 putnika sletio je na vrijeme u riječku zračnu luku, a do kraja lipnja letovi na ovoj liniji najavljeni su svakog četvrtka i nedjelje. Croatia Airlines će u srpnju dodati i treći let tjedno, svakog utorka.

"Svakako smo zadovoljni što Croatia Airlines i dalje nastavlja povezivati Rijeku s Münchenom iz više razloga, a prvenstveno radi naših putnika koji preko navedenog huba lako mogu ostvariti vezu sa čitavim svijetom. Osim navedenog, moramo naglasiti da je razlog našeg zadovoljstva svakako i činjenica da je navedena linija zapravo rezultat prvenstveno napora i inicijative Uprave Zračne luke Rijeka iz 2015. godine kada je ista i uvedena u dogovoru s Upravom Croatia Airlinesa, kao i značajnih vlastitih sredstava koje je Zračna luka Rijeka uložila u njezinu održivost. Naime tijekom prvih godina nakon uvođenja linije, kada nitko nije vjerovao da će ista opstati, Zračna luka Rijeka uložila je preko 10 milijuna kuna (što vlastitog novca, što putem odobrenih popusta na usluge) vjerujući da će se navedena investicija isplatiti, te smo iznimno sretni i ponosni da konačno možemo reći da upravo održanje navedene linije i tijekom ovih kriznih vremena dokazuje da je ona konačno postala samoodrživa te ju u budućnosti više neće trebati dodatno poticati" – izjavio je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka.


Prema informacijama iz riječke zračne luke, na prvom letu iz Munchena za Rijeku bilo je 35 putnika, dok je na iz Rijeke za Munchen otputovalo njih 5.

bottom of page