top of page

Prvi dolazak chartera iz Seula na kraju rujna, najavljeno 5 rotacija

Korejski nacionalni avioprijevoznik, Korean Air, potvrdio je charter letove između Zagreba i Seula za listopad ove godine. Prvi dolazak najavljen je za zadnji dan rujna, a zrakoplovi i posada noćit će u glavnom gradu Hrvatske.

Kako smo ekskluzivno i najavili u ranijoj objavi koju možete pročitati OVDJE, Korean Air se 30. rujna vraća u Zagreb s ukupno 5 rotacija na charter letovima za poznatog južnokorejskog touroperatora.


Zrakoplovi će, kako je vidljivo iz tablice niže, u zagrebačku zračnu luku nakon otprilike 10 sati leta slijetati petkom, dok će subotom poslijepodne zrakoplovi polijetati natrag prema Seulu. Tek prva rotacija ima povratak iz Zagreba preko Seula, što i ne čudi s obzirom na to da će tek 30.09. putnici doputovati u glavni grad Hrvatske.

Na liniji će, na svih 5 rotacija, prometovati zrakoplovi tipa A330-200 koji kod korejskog avioprijevoznika imaju kapacitet od 218 sjedala, a upravo su ovi zrakoplovi na otvaranju redovne linije Korean Aira bili česti gosti u zagrebačkoj zračnoj luci.


Kako nam je ranije i potvrđeno, kompanija još uvijek razmatra mogućnost uspostave direktne redovne linije za sljedeću ljetnu sezonu, pritom prateći što radi niskotarifni Tway Air koji također planira uspostaviti redovnu liniju prema glavnom gradu Hrvatske. Činjenica jest da na razmjerno malom hrvatskom tržištu trenutno zasigurno nema mjesta za dva južnokorejska avioprijevoznika.


Kao i kod najave charter linije prema Zagrebu, evo još jedne ekskluzive - Korean Air će, za potrebe jedne južnokorejske korporacije, odraditi nekoliko charter letova i prema Zračnoj luci Dubrovnik. Letovi su trenutno planirani za studeni, no kompanija ostavlja mogućnost promjena, što je kod charter operacija uvijek moguće, s obzirom na to sve ovisi o klijentu odnosno samom zakupcu letova.

bottom of page