top of page

Prvi A319 Trade Aira na testnom letu, ulazi u redovne operacije!

Najnoviji zrakoplov Trade Aira koji u registru nosi oznaku 9A-BTJ, danas je, 20. srpnja, obavio testni let.

Peti zrakoplov, prvi A319, Trade Air je preuzeo 08. lipnja ove godine, kada je zrakoplov sletio u zagrebačku zračnu luku iz Sjedinjenih Američkih Država. Zrakoplov je tada nosio livery FlyBosnie, kompanije koja ga je ranije imala u najmu.

Zrakoplov je nakon toga otišao u hangar tehnike Croatia Airlinesa te prošao detaljan pregled, tzv. C-check.


Testnim letom koji je odrađen danas u poslijepodnevnim satima u zračnom prostoru Republike Hrvatske, zrakoplov je stekao sve uvjete za obavljanje komercijalnih letova pa će u vrlo kratkom roku (od maksimalno dva dana) zrakoplov preletjeti u Prištinu gdje će Trade Air koristiti svoj prvi A319 na redovnim charter linijama za svog poslovnog partnera.


S obzirom na to da se radi o dugoročnoj suradnji, zrakoplov Trade Aira 9A-BTJ nosi livery MyWings-a, baš kao što F100 (9A-BTE) trenutno nosi oznaku austrijskog touroperatora Idealtoursa, za koga ovaj hrvatski avioprijevoznik trenutno prometuje iz Innsbrucka.

Trade Air je ovime i službeno u registru povećao svoju flotu. Uz postojeće primjerke A320 (9A-BTG, 9A-BTH i 9A-BTI) te jedan F100 (9A-BTE), u floti je sada i prvi A319, peti zrakoplov registarske oznake 9A-BTJ koji po želji klijenta nosi ime Mother Teresa (Nene Tereza). Kompanija na redovnim linijama unutar Republike Hrvatske prometuje s zrakoplovima tipa L410.

Testni let Trade Aira 20.07.2021.

bottom of page