top of page

Promjene aviokompanija na linijama prema Rijeci

Updated: Apr 25, 2020

Gotovo sve aviokompanije koje prometuju prema Zračnoj luci Rijeka, odradile su promjene na njihovim linijama prema ovom hrvatskom gradu. Za sada je za cijelu sezonu otkazana tek linija AirBaltica za Vilnius i dvije linije Ryanaira. Donosimo vam pregled svih linija po aviokompanijama.

Photo: novilist.hr

AirBaltic je danas objavio dodatnu redukciju u svom ljetnom redu letenja za ovu godinu. Dugogodišnja sezonska linija između Rige i Rijeke do sada je prometovala 2 puta tjedno, uglavnom u periodu od svibnja do listopada. Kompanija je odlučila ovu liniju reducirati s dva na svega jedan tjedni let, a umjesto od 27. svibnja, kako je prvotno bilo planirano, linija će krenuti s prometovanjem od 29. srpnja. Sezonska će linija ove godine biti prekinuta ranije, već 16. rujna. Na liniji će letjeti zrakoplov A220 s obzirom na to da je AirBaltic odlučio obavljati letove u ovim kriznim vremenima s isključivo jednim tipom zrakoplova kako bi dodatno reducirao troškove. Nova linija koju je AirBaltic najavio ove godine trebala je povezati Rijeku s Vilniusom. Prvotno je bila planirana jedna rotacija tjedno, zatim je u prodaju puštena i druga, ali je zbog pandemije ova linija u potpunosti ukinuta i neće je biti ovog ljeta. Isto se dogodilo i s linijom Vilnius - Dubrovnik.

Photo: ZL Rijeka/FB

Transavia je odgodila početak sezonske linije između Eindhovena i Rijeke na 28. svibanj, uz mogućnost daljnjih odgoda, ovisno o otvorenosti granica obiju država.

Poljski LOT prošle je zime najavio uvođenje direktne linije između Varšave i Rijeke, jednom tjedno od 07. lipnja. Kompanija je za sada napravila tek jednu izmjenu, odgodila njen početak za 7 dana, na 14. lipanj.


Ryanair je također napravio značajne promjene i o tome smo već pisali, provjerite koje su linije ukinute iz Rijeke. Air Serbia je na svojim službenim stranicama pustila u prodaju liniju prema Rijeci kako je i bilo planirano, s letovima od početka svibnja. Ova kompanija trenutno ima prizemljene sve zrakoplove u svojoj floti, no očekuje se ponovno pokretanje redovnih komercijalnih linija upravo s početkom idućeg mjeseca. Britanski TUI, koji je u sezoni 2019. pokrenuo letove između Londona (Gatwick) i Rijeke, za sada je odgodio početak letova na 21. svibanj. Croatia Airlines ima otvoren booking na liniji München - Rijeka od 18. svibnja, što ne znači nužno da će linija biti u prometu, naravno ovo vrijedi i za druge prijevoznike. Trade Air više nema u prodaji letove iz Rijeke prema Osijeku, Splitu i Dubrovniku s obzirom na to da je PSO istekao početkom travnja a novi nije raspisan od strane nadležnog ministarstva. Prema nekim najavama, očekuje se da bi se PSO mogao raspisati ovog ljeta i ići u primjenu s krajem ove godine, čime bi se i domaće linije iz Rijeke sigurno vratile u promet. Eurowings je također odgodio početak sezonskih linija iz Berlina, Düsseldorfa, Hamburga, Colognea i Stuttgarta za Rijeku. Gotovo sve su trebale krenuti s prometovanjem u svibnju, no do toga neće doći i za sada su prvi letovi zakazani za početak lipnja. Što se tiče Eurowingsa, on je u riječkoj zračnoj luci definitivno prijevoznik s najvećim udjelom u prometu, stoga će i njegov izostanak uvelike utjecati na rezultate ove zračne luke u svibnju. Kako doznajemo, Eurowings će u svibnju imati tek jednu liniju prema Hrvatskoj, bit će to između Zagreba i Colognea. Uvođenje linija u ljetnim mjesecima ovisit će, naravno, o otvorenosti granica između destinacija.


Izraelska Arkia ukinula je svoju liniju između Tel Aviva i Rijeke. Linija je u prometu bila dugi niz godina u ljetom redu letenja, jednom tjedno, utorkom. Linija je u jednom trenutku bila opsluživana zrakoplovom B757, u ljeto 2019. sa zrakoplovom E190. Zračna luka Rijeka u posljednjim je godinama bilježila vrlo dobre rezultate, u 2019. godini prvi puta je prešla brojku od 200 000 putnika, nažalost, rast koji je postojao ove će godine biti prekinut.

bottom of page