top of page

Promet u posljednjem vikendu rujna u dubrovačkoj zračnoj luci

Ljetni red letenja se polako bliži svome kraju. Kao i ostale zračne luke u Republici Hrvatskoj i dubrovačka zračna luka se ranije pozdravila s nekim letovima i zračnim prijevoznicima uslijed koronom uvjetovane sezone.

Photo: Zračna luka Dubrovnik

Kao što smo već jutros objavili, zrakoplovni prijevoznik Iberia odradila je svoj posljednji let prema Dubrovniku, u nedjelju, 27. rujna ove godine. To je ujedno bila jedina linija ove poznate španjolske aviokompanije prema Hrvatskoj u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.


Također, Croatia Airlines je 27.09. odradila svoje posljednje letove ove sezone iz Dubrovnika prema odredištima kao što su Atena, Pariz, Munchen i Zurich.


Uz navedeno, Dubrovnik će zadržati svoje linije prema Njemačkoj, budući da će prema Frankfurtu nastaviti letjeti i Croatia Airlines i Lufthansa dok će Lufthansa nastaviti letjeti i za München kroz listopad ove godine.


Unatoč svim otegotnim okolnostima ove sezone dubrovačka zračna luka je posljednji vikend u rujnu ove godine imala preko 40 operacija zrakoplova te je bila povezana s više od 20 međunarodnih odredišta. Među ostalim prijevoznicima, najveći broj letova prema zračnoj luci Dubrovnik ovog vikenda imala je Croatia Airlines. Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa 4 zračne luke u Velikoj Britaniji, 3 u Njemačkoj, 2 u Španjolskoj, 2 u Poljskoj itd.

Mreža odredišta iz zračne luke Dubrovnik u posljednjem vikendu rujna 2020. godine, photo: greatcirclemap.com

Trend smanjivanja broja međunarodnih linija nastavit će se i u listopadu, kako smo ranije i najavili, no zračna luka će i dalje biti povezana s važnim europskim odredištima kroz cijeli idući mjesec.

bottom of page