top of page

Promet u hrvatskim zračnim lukama na prvi dan proljeća

Prvi dan proljeća nije doveo do znatnih pomaka u broju letova u hrvatskim zračnim lukama. Zagreb, Split i Dubrovnik su na prvi dan proljeća zabilježili 25 dolazna leta te 24 odlazna leta komercijalnih putničkih zrakoplova. Uz najprometnije 3 hrvatske zračne luke, po 1 odlazni i dolazni let zabilježili su zračne luke Zadar i Pula, odnosno Croatia Airlines letjela je iz Zagreba prema Puli sa stajanjem u Zadru. Hrvatska je bila povezana s 10 međunarodnih destinacija putem redovnih putničkih linija.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Zagreb

Naša najprometnija zračna luka na prvi dan proljeća imala je 18 dolaznih i 18 odlaznih letova, odnosno ukupno 36 letova komercijalnih putničkih zrakoplova. Iz Zagreba se moglo letjeti prema 10 međunarodnih destinacija te 4 domaće destinacije.

Destinacije prema kojima se moglo letjeti iz Zagreba na prvi dan proljeća, photo: greatcirclemap.com

Zrakoplovna kompanija s najviše letova bila je Croatia Airlines, odradivši 8 odlaznih letova van granica Hrvatske i 5 odlaznih letova unutar granica Hrvatske. S domaćim zrakoplovnim prijevoznikom moglo se letjeti prema destinacijama poput Amsterdama, Frankfurta, Pariza, Rima (via Split), Zuricha, Brusselsa, Sarajeva. Unutar Hrvatske Croatia Airlines je letjela prema Splitu, Dubrovniku i Puli (via Zadar).


Od stranih zrakoplovnih kompanija, ove nedjelje iz Zagreba su letjeli KLM prema Amsterdamu, Turkish prema Istanbulu, Windrose prema Kijevu te Eurowings prema Kölnu, a svoj let odradila je i Lufthansa prema Frankfurtu.

Split

Prvog dana proljeća splitska zračna luka zabilježila je 4 dolazna i 3 odlazna leta. Jedino je Croatia Airlines ove nedjelje letjela prema i iz Splita. Stoga, domaća zrakoplovna kompanija i u Splitu je odradila najviše zrakoplovnih operacija. Croatia Airlines letjela je 2 puta prema Zagrebu te 1 put prema Rimu. Također, Split je zabilježio i 3 dolaska iz Zagreba te 1 iz Rima.

Dubrovnik

Najjužnija hrvatska zračna luka ove nedjelje je zabilježila 3 dolazna i 3 odlazna leta. Croatia Airlines odradila je 2 zrakoplovne operacije na relaciji između Zagreba i Dubrovnika. Prvi dan proljeća donio je i 1 dolazni let pod registarskom oznakom PS7961 iz Kijeva prema Dubrovniku, odnosno 1 odlazni let na navedenoj relaciji pod registarskom oznakom PS7962. U navedenom slučaju radi se o charter letu, a navedene registarske oznake pripadaju kompaniji Ukraine International Airlines.

Prvi dan proljeća nije doveo do većih pomaka u broju letova koje su zabilježile hrvatske zračne luke, no nadamo se kako će prvi dan ljeta biti puno uspješniji u tome.

bottom of page